Šport > Košarka
15 ogledov

Bryant z 42 točkami ni bil najboljši

kobe bryant EPA
Zvezdnik košarkarjev Los Angeles Lakers Kobe Bryant je na gostovanju Clevelandu natresel 42 točk, kar pa ni bil najboljši strelski dosežek večera v ligi NBA.

New York Knicks so v severnoameriški košarkarski ligi NBA na vrhu atlantske skupine, po zmagi nad mestnimi tekmeci Brooklyn Nets s 100:97 pa ostajajo tudi najboljša ekipa vzhodne konference. Carmelo Anthony je k zmagi prispeval kar 45 točk, junak večera pri kratkohlačnikih pa je bil Jason Kidd, ki je 24 sekund pred koncem zadel trojko.

Čeprav so Knicks na tekmi zaostajali že za 17 točk, so pripravili preobrat in vpisali novo zmago. Devetintridesetletni veteran Kidd je proti svoji nekdanji ekipi, ki v New Jerseyju s kratkohlačniki ponavadi ni imela velikih težav, končal pri 18 točkah. "Sovražim ga," je v šali po tekmi dejal zvezdnik gostiteljev Deron Williams, ki je sicer Kiddov dober prijatelj.

Andray Blatche, ki je na parketu zamenjal Brooka Lopeza - ta je zaradi zvina desnega stopala izpustil že šest tekem -, je dosegel 23 točk, Williams jih je dodal 18 in deset podaj, Reggie Evans pa je pod obročema pobral 18 žog, a kljub temu so Nets izgubili še peto tekmo zapored. Gerald Wallace je zbral 17 točk, vendar pa sta on in Williams zgrešila zmagoviti trojki v zadnjem napadu, potem ko je bil v vrstah gostov s trojko uspešen Kidd. "Sem športnik in na vsaki tekmi si želim zmagati," je dejal Kidd.

To sezono sta ekipi razmerje v zmagah in porazih zdaj izenačili na 1:1, saj so uvodno tekmo sezone dobili Brooklyn Nets, obe pa sta se odločali v zadnjih sekundah. "Seveda, da gre med nami za veliko tekmovalnost. To je bilo jasno že po prvi tekmi. Je, kar je. Ker smo v isti skupini, se bomo srečali štirikrat na sezono. Menim, da je za New York super, da ima dve tako močni ekipi - Brooklyn in Manhattan. Vsakič, ko se srečamo, je na sporedu prava bitka. To pričakujejo tudi naši navijači," je po zmagi dejal najboljši košarkar večera Anthony.

Los Angeles Lakers so tokrat gostovali pri Cleveland Cavaliers in klonili s 94:100. Kyrie Irving je po vrnitvi na igrišča - zaradi zlomljenega prsta je izpustil 11 tekem - dosegel 28 točk, temu pa je dodal še 11 podaj, konjeniki pa so le prekinili niz petih zaporednih porazov. Gostom iz Los Angelesa ni pomaga niti razigrani Kobe Bryant, ki je dosegel 42 točk. Zato pa so tekmeci jezernikov v pacifiški skupini, kjer je na zadnjem mestu ekipa Gorana Dragića Phoenix Suns, vpisali novo zmago in ostajajo na vrhu lestvice. Los Angeles Clippers so gostovali pri Chicago Bulls in zmagali s 94:89. Blake Griffin je zbral 22 točk in deset skokov, Chris Paul pa je k zmagi, še sedmi zaporedni za Clippers, dodal 18 točk.

Detroit Pistons so v domači dvorani s 94:101 klonili proti Denver Nuggets, za katere je Ty Lawson dosegel 26 točk, Corey Brewer pa jih je k zmagi dodal 15. New Orleans Hornets so prav tako pokleknili pred domačimi navijači - tokrat so gostili goste iz prestolnice, Washington Wizards pa so slavili zmago s 77:70. Najbolj se je izkazal Jordan Crawford s 26 koši, Bradley Beal pa jih je dodal 15. Prvi strelec domače ekipe je bil Ryan Anderson s 17 točkami.

Liga NBA, Izidi:
Cleveland Cavaliers : Los Angeles Lakers 100:94

Brooklyn Nets : New York Knicks 97:100

Detroit Pistons : Denver Nuggets 94:101

New Orleans Hornets : Washington Wizards 70:77

Chicago Bulls : Los Angeles Clippers 89:94

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.