Šport > Košarka
25 ogledov

Green vprašljiv za Sieno

Green Olimpija Barcelona Boštjan Tacol
Union Olimpija bo v četrtek v drugem evroligaškem kolu gostovala pri Sieni. Vprašljiv je nastop Dannyja Greena.

“Gostujemo pri ekipi, ki se bo bojevala za evroligaško lovoriko, nastop na zaključnem turnirju pa Sieni zagotovo ne bo ušel. To je za vse nas velik motiv. Proti italijanski ekipi se bo dobro videlo, kje smo. Nerealno bi bilo pričakovati zmago, zato lahko zaigramo sproščeno, tako pa smo jim lahko nevarni,” je o naslednjem tekmecu v evroligaški skupini D menil ljubljanski organizator igre Aleksandar Ćapin.

Morda brez prvega strelca

Zmaji se bodo v Sieno podali oslabljeni. Goran Jagodnik bo zaradi poškodbe trebuha odsoten še kar nekaj časa – v ponedeljek je še bil na intenzivnem oddelku kliničnega centra –, vprašljiv pa je tudi četrtkov nastop Dannyja Greena, ki je bil ob porazu proti Barceloni prvi strelec Olimpije. “Dobil je močan udarec. Opravlja terapije, njegov nastop pa je vprašljiv. Z nami bo odpotoval v Sieno, a ne vem, ali bo lahko igral,” je o težavah Američana s stegensko mišico povedal trener zeleno-belih Sašo Filipovski.

Naj se ponovi zadnja tekma

In kakšen je načrt za presenečenje v Italiji? “Načrt je, da zadevajo kot na zadnji tekmi. Se pravi, da praktično ne zadenejo nič,” je dejal Filipovski. Siena je sicer v tretjem kolu italijanskega prvenstva na domačem parketu s 65:69 izgubila s Caserto. Ob porazu so gostitelji zadeli le štiri od 20 metov za tri točke. “Igrati bomo morali dobro obrambo, predvsem na njihovih branilcih. V napadu ne bomo smeli izgubljati žog. Zaradi svoje agresivnosti so zelo uspešni v protinapadih,” je o taktiki za presenečenje povedal prvi mož na klopi Olimpije. Ta je sicer z začetkom sezone zadovoljen: “V Ligi ABA smo štirikrat zmagali, a vse tekme so bile zelo težke. Vesel sem, da smo zmagali, a se zavedam, da bi bilo lahko tudi drugače. Potrebujemo še nekaj časa.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.