Šport > Košarka
8 ogledov

Grki imajo prednost

1/38
Žurnal24 main
Po porazu slovenskih košarkarjev s Srbijo smo se pogovarjali z Juretom Zdovcem. "Včeraj smo izpustili življensko priložnost, danes je nova tekma," meni selektor reprezentance.
Kako bi ocenili tekmo proti Srbiji?
Menim, da smo zamudili dve lepi priložnosti za uspeh na tej tekmi. Prvič na začetku tretje četrtine, ko bi jim lahko pobegnili na 15 točk razlike, a smo zgrešili dva odprta meta za tri točke. Tudi na koncu pa smo že imeli šest točk prednosti. Pokopali sta nas dve neumnosti, ki sta vplivali na končni rezultat. Ne mislim koga kriviti ali obtoževati. Dejansko so mi fantje tu ponudili veliko lepih trenutkov. Zdaj smo že osredotočeni na naslednji dvoboj. Je nov dan in nova tekma.

V tistih zadnjih trenutkih rednega dela ste imeli na voljo še minuto odmora. Zakaj je niste vzeli?
To moram še analizirati. Ne spomnim se natančno, ampak mislim, da sem jo celo klical, a na žalost prepozno. Igra je že stekla. Moram vse skupaj prespati. Če je bila to moja napaka, jo bom vsekakor priznal. Tu ne vidim nobenega problema. Na koncu rednega dela smo vseeno imeli priložnost, vendar je nismo izkoristili. Mogoče bi tudi ta zadnji napad morali odigrati bolj spretno.

Kako se lotiti Grkov?
Grki so v rahli prednosti. Igrali so prej. Ko so videli, da Špance ne morejo premagati, je tudi njihov trener spočil igralce prve petorke. Ampak razpored je pač takšen, enkrat nekaj pridobiš, drugič ne. Nam v tem zadnjem delu nikakor ni bil naklonjen. Zdaj se moramo zbrati in pozabiti na tole priložnost življenja, ki smo jo spustili iz rok. Poskusili bomo končati prvenstvo na takšen način kot smo ga začeli.

Srbi so ob koncu tekme zadevali mete za tri točke, tudi Grki jih mečejo kar veliko. Bo dovolj kondicije za pokrivanje igralcev, ki mečejo trojke?
Nam je sistem razpadel zaradi prekrškov. Imeli smo jih nenormalno veliko. Prisiljeni smo bili igrati z malo petorko, pri tem pa je bilo treba podvajati njihove centre. Naša taktika je bila sicer, da do metov ne sme priti Teodosić, ampak bolj Paunić in Tepić, ki sta nekoliko slabša strelca. Vendar so ga igralci nekajkrat izgubili iz vida.

Se bo težko pobrati po takšnem porazu?
Kako bo to vplivalo na igralce bomo šele videli. Po tekmi sem jim sicer takoj čestital za borbenost in jim dal vedeti, da nas čaka nova tekma.

Kako bo potekala regeneracija? Jaka Lakovič je tokrat naprimer odigral skoraj vseh 45 minut ...
Počitek. Nič drugega. Voda, počitek, kakšni vitaminski napitki, raztezne vaje. Ni veliko izbire. Jaka je drugače veliko pri fizioterapevtih, je pa tudi pravi profesionalec. Naredi vse, da svoje telo pripravi za te napore.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.