Šport > Košarka
18 ogledov

Hauptman: "V naših časih se to ni dogajalo"

Nekdanji zmaj Hauptman sedaj vodi slovenskega prvoligaša Elektro. (Foto: Žurnal2 Žurnal24 main
Po odpovedi Erazma Lorbka smo za mnenje povprašali legendo slovenske košarke Dušana Hauptmana. Ta o Lorbkovi potezi pravi, da je neopravičljiva in nedopustna.

"Moje mnenje je takšno kot vsa zadnja leta, ko razni 'mojstri' košarke pred največjimi tekmovanji odpovedujejo nastope. To je neopravičljivo in nedopustno. Zame je edini opravičljivi razlog, da odpoveš igranje za reprezentanco, le poškodba. Vse drugo preprosto obsojam," je zadnjo odpoved Erazma Lorbka, ki bo izpustil evropsko prvenstvo (EP), pokomentiral nekdanji slovenski reprezentant Dušan Hauptman in dodal: "Že več let opozarjam na to, da so te odpovedi eden od glavnih razlogov, da Slovenija še vedno nima kolajne z velikih tekmovanj."


"Prej se to ni dogajalo"

Septembra v Litvi sicer ne bodo zaigrali tudi Beno Udrih (poroka), Primož Brezec (družinski razlogi), Saša Vujačić (spor s Košarkarsko zvezo Slovenije), Domen Lorbek (poškodba), Gašper Vidmar (poškodba) in Radoslav Nesterović (reprezentančni pokoj). "V mojih igralskih časih se to ni dogajalo. Resda je bilo morda manj obremenitev, a to ni izgovor za te, ki zdaj ne želijo nastopati. Sploh ne bi govoril o pripadnosti, lojalnosti do slovenske izbrane vrste, do Slovenije. Ta bi morala krasiti vsakega vrhunskega športnika. Pri nas nekateri stalno odpovedujejo; igrali bi, pa potem spet ne ... Vse skupaj je že smešno. Včasih je bila pripadnost Sloveniji očitno precej večja kot danes. Tega preprosto ne razumem," je dejal Hauptman.

"Celotne zadeve ne želim komentirati," je bil bolj kratek nekdanji selektor Slobodan Subotić, ki je Slovenijo vodil na EP leta 2003, Zmago Sagadin, ki je to funkcijo opravljal na EP 1995, pa o odpovedi najstarejšega od bratov Lorbek meni: "To vsekakor ni dobra stvar za slovensko košarko. Ta odločitev je slaba tako zanj kot za celo reprezentanco.” Na Košarkarski zvezi Slovenije (KZS) naj bi več pojasnili na današnji novinarski konferenci.

Nikoli nikomur

"Barcelona ni nobenemu igralcu nikoli prepovedala igrati v reprezentanci. Jaka Lakovič, ki je tu igral pet sezon, je tekmoval na vseh reprezentančnih akcijah, ko so ga poklicali iz Slovenije. Juan Carlos Navarro že konstantnih 13 let igra s špansko reprezentanco in nikoli ni imel težav v klubu. To sta le dva primera, lahko pa bi našteli še Victorja Sado, Rickyja Rubia in druge,” je na besede Erazma, da si Barcelona ne želi njegovega nastopa, odgovoril vodja PR službe Barçe Oriol Bonsoms.

Komentarjev 6
  • zic 10:47 12.julij 2011.

    Vsak športnik z veseljem igra za Slovenijo, a od reprezentančnega hokeja ni mogoče živeti - tam je ekipa skupaj vsega 15 dni na leto. Zato je prav, da ima KLUB kateri te PLAČUJE veliko prednost, pa da se vi ...prikaži več zdaj na glavo postavite in bruhate primitivne kometarje...verjetno ste pa vsi športniki tipa kavč in daljinec v roki!! Sram me je od kod sem, ko berem vaše nizkotne komentarje. Vsak lahko dela kar hoče in se sam odloči kje bo!!!

  • 1111 09:59 12.julij 2011.

    ...če bi te plačali dobro, sploh ne bi pomislo na poškodbe...eh, daj...pa nismo od včeraj in smo mogoče tudi nekateri tukaj že oblekli reprezentančni dres...samo denarnico treba odpret, pa je vse jasno!! :P

  • mima-šiš 09:27 12.julij 2011.

    Večkrat sem igral za reprezentanco kot pa ti. Govorim le kaj je vzrok, da je temu tako, pa ne žali nek brezveze z nekimi Usraneti.