Šport > Košarka
29 ogledov

Helios namučil zmaje, Krka gladko

Sagadin Union Olimpija Helios ABA
Union Olimpija se je po težko izborjeni polfinalni zmagi uvrstila v finale pokalnega tekmovanja. V drugem obračunu je Krka po pričakovanjih visoko odpravila Hopse. V finalu bomo tako spet gledali derbi med zmaji in krkaši.

Košarkarji Uniona Olimpije so le še zmago oddaljeni od jubilejnega dvajsetega naslova pokalnega prvaka Slovenije. V polfinalu zaključnega turnirja pokala Spar so v mariborski dvorani Tabor premagali Helios (59:57).

Tekma med vodilno ekipo lige Telemach iz Domžal in šestkratnim zaporednim prvakom pokala Slovenije ni bila privlačna za ljubitelje atraktivne košarke, a toliko bolj za tiste, ki ljubijo napete in izenačene obračune. Helios je narekoval ritem igre tri četrtine tekme, v zadnjih desetih minutah pa so varovanci trenerja Zmaga Sagadina povsem odpovedali in zmago prepustili Ljubljančanom.

"Joksa" s prelomno trojko

Zmaji so se v ospredje prebili šele dobre tri minute pred koncem tekme, potem ko so Domžalčani v sedmih minutah zadnje četrtine dosegli vsega dve točki. Z delnim izidom 10:0 po trojki Nebojše Joksimovića so povedli s 54:49 in prednost suvereno zadržali do konca. S 17 točkami in 11 skoki je pri zmagovalcih izstopal Alen Omić, na drugi strani pa je največ točk dosegel Djordje Majstorović (12), deset jih je dodal Matic Rebec.

"Čestitke Heliosu za odlično igro nocoj, to je bila prava pokalna tekma. Mi smo vedeli kaj nas čaka, predvsem to, da bodo košarkarji Heliosa igrali neobremenjeno in z agresivno obrambo. Nam je v obrambi še nekako šlo, v napadu pa smo igrali zelo neproščeno, v nekem krču, kar je razumljivo, saj je bil v igri finale. V soboto je nov dan in nova tekma, na katero se moramo dobro pripraviti. Pomembno je, da razčistimo zadeve v glavi in finale odpremo povsem drugače, kot polfinalni dvoboj," je po napetem in napornem srečanju za branilce pokalnega naslova povedal trener Olimpije Aleš Pipan.

Sport 14.12.2013 Edo Muric, kosarka, liga Aba, 12. krog, Krka - Union Olimpija,  | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Krka upravičila vlogo favorita

Ljubljančani se bodo v finalu (v soboto ob 18.45) pomerili z največjim tekmecem - novomeško Krko. Dolenjci so z učinkovito predstavo zlahka premagali Hopse (97:79) in naredili drugi korak do zgodovinske prve lovorike v pokalnem tekmovanju Slovenije. 

Novomeščani so Polzeljane nadigrali že v prvem polčasu in si tako na stežaj odprli vrata do četrtega nastopa v finalu pokala. Vse dosedanje finalne dvoboje so izgubili prav proti Ljubljančanom. Krka je drugo četrtino dobila z 31:16, tako da je imela ob odmoru že 18 točk naskoka. Z rutinirano igro ter predvsem dobro obrambo na ključnih igralcih Hopsov je razliko brez večji težav zadržala do konca.

Đile: "Hopsi so odlična ekipa"

Pri Krki se je s 16 točkami izkazal Erjon Kastrati, po 14 sta jih dosegla Jasmin Hukić in Zvonko Buljan, pri Hopsih pa je največ točk dosegel Danijel Vujasinović (16, 8 podaj).

"Kljub visoki zmagi ta tekma ni bila lahka, saj so Hopsi odlična ekipa, prava mešanica izkušenih igralcev in atletičnih sposobnosti z odličnim organizatorjem igre Danijelom Vujasinovićem, Goranom Jagodnikom, Samom Udrihom in ostalimi visokimi atletskimi igralci. Bali smo se te tekme, a vseeno zmagali in se uspeli uvrstiti v tako želen finale Pokala Spar," je vtise po zmagi strnil trener Krke Aleksandar Džikić.

Pokal Spar, polfinale:

Union Olimpija : Helios Domžale 59:57 (12:12, 19:18, 13:17, 15:10)
Omić 17 (11 sk.), D. Murić 10, Gailius 9; Majstorović 12, Rebec 10.

Krka Novo mesto : Hopsi Polzela 97:79 (18:15, 31:16, 22:25, 26:23)
Kastrati 16, Hukić in Buljan po 14; Vujasinović 16 (8 as.), Udrih 15, Wangmene in Robertson po 14.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.