Šport > Košarka
211 ogledov

Helios z nekdanjim igralcem Olimpije

union olimpija eurocup jaka brodnik Saša Despot
Domžalski klub sta okrepila dva košarkarja.

Košarkarji domžalskega Heliosa so dobili dve novi okrepitvi. Ekipi sta se pridružila 24-letni Američan Mike Thorne in leto starejši Jaka Brodnik, nekdaj član vseh slovenskih mladinskih selekcij.

Thorne je 208 cm visok košarkar, ki igra pod obročema, lani pa je nastopal za Univerzo Illinois v ZDA. Domžalski Helios Sunsi so njegov prvi stik z evropsko košarko. Brodnik, 203 cm visok košarkar, ki lahko igra na položaju krila ali krilnega centra, je nazadnje je nastopal za Tajfun, pred tem pa v Sloveniji še za Zlatorog in Olimpijo, kot mlajši tudi za Koper in Slovan. Lani je v Šentjurju beležil po 8,5 točk in 2,3 skoka na tekmo.

"Vesel sem, da sem se pridružil Heliosu. Pogoji za delo so v Domžalah odlični, tudi klima na treningih in v klubu je dobra, čas je le še, da krivuljo rezultatov obrnemo navzgor. Verjamem, da nam bo to kmalu tudi uspelo. Prvo priložnost imamo že to soboto proti Hopsom, vabim pa vse ljubitelje domžalske košarke, da nas pridejo podpret v čim večjem številu," je ob prihodu v Domžale dejal Brodnik.

Oba košarkarja bosta trenerju Jovanu Beaderju na voljo že to soboto, ko v domžalsko športno dvorano prihajajo Hopsi iz Polzele.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.