Šport > Košarka
146 ogledov

Hrvaška legenda zapustila Olimpijo

Roko Leni Ukić Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Ukić in Cedevita Olimpija končala sodelovanje.

Iz košarkarskega kluba Cedevita Olimpija so sporočili, da so se sporazumno razšli z organizatorjem igre, kapetanom hrvaške reprezentance Rokom Lenijem Ukićem. Ta je že podpisal za matični klub KK Split.

 

V ljubljanski klub je Ukić prišel lani poleti. V ligi Aba je za zeleno-oranžne zaigral na sedmih tekmah in v povprečju dosegal pet točk, 2,6 podaje in 1,4 skoka na tekmo, v evropskem pokalu pa je na osmih obračunih v povprečju zbral po 4,4 točke, 2,4 asistence in en skok na tekmo.

Ukić, izkušeni hrvaški reprezentant, je v dvajsetletni karieri izkušnje pridobival v različnih tekmovanjih na najvišji ravni, dve sezoni pa je med drugim preživel tudi v ligi NBA pri ekipah Toronto Raptors in Milwaukee Bucks. V evroligi preživel devet sezon in skupno odigral 154 tekem.

V zbirki lovorik ima tudi eno z Olimpijo, lani septembra je osvojil slovenski superpokal. Sicer pa ima tri naslove hrvaškega državnega prvaka, po dva naslova turškega in grškega državnega prvaka, tri hrvaške pokalne lovorike ter po dva pokalna naslova iz Španije, Turčije in Grčije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice