Šport > Košarka
3829 ogledov

Igral v NBA, bil LeBronov soigralec, zdaj na cesti prosi za denar

Delonte West youtube
Nekdanji NBA košarkar je globoko padel.

Delonte West je v NBA stopil kot 24. izbor na draftu leta 2004, ko ga je izbrala ekipa Boston Celtics. V najelitnejši košarkarski ligi se je nato obdržal osem let, zaigral je tudi za Seattle, Cleveland in Dallas. Zdaj je njegovo življenje povsem drugačno. Po koncu kariere, ki jo je sklenil leta 2015, je zašel v številne težave, povezane z alkoholom, drogami in pretepi.

Na twitterju se je zdaj pojavil posnetek nekdanjega košarkarja, ki je pretepen sedel ob cesti, po prihodu policije pa je bil tudi aretiran.

Že v času njegovega igranja za Cleveland, ko so sicer krožile tudi govorice, da je imel afero z mamo LeBrona Jamesa, je zapravil večino denarja. 

"Gledal sem, kako mi bežijo dobre pogodbe, kako izgubljam bonuse in dodatke, rasli so stroški pravdanj, dragi odvetniki so vzeli svoje, nato tudi bivša soproga. Počasi sem zapravil prihranjeno. Prisiljen sem bil v prodajo vseh svojih vozil, nakita in vsega razen obleke na sebi," je dejal West, ki si je v eni izmed pavz med NBA sezonama kruh služil tudi z delom v trgovini s pohištvom.

Prd štirimi leti je na ulici začel prosjačiti za osnovne življenjske potrebe, njegova družina pa zatrjuje, da ima velike psihične težave.

Delonte West | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
  • tone51 11:01 21.januar 2020.

    no..tatuji so mu ostali..ostalo pa zamurski vsak dan..ne znajo z denarjem..glavne so zlate ketne