Šport > Košarka
18 ogledov

"Igralci me še vedno presenetijo"

Uroš Slokar slovenska košarkarska reprezentanca Mundobasket Simon Maljevac
Zadnji del priprav pred sobotnim pričetkom skupinskega dela Eurobasketa v Zagrebu bodo slovenski košarkarji opravili v Čatežu. Selektor Jure Zdovc bo lahko računal tudi na Uroša Slokarja.

Člani slovenske košarkarske reprezentance so se ponovno zbrali v Ljubljani in odpotovali proti Čatežu, kjer bodo pilili zadnje taktične podrobnosti pred sobotno premiero proti Hrvaški.

Ponovno bo vadil tudi Uroš Slokar, ki ga muči zvin gležnja, a bo po besedah zdravniške službe pripravljen že za prvo tekmo. "Tudi sam sem čutil, da poškodba ni prehuda, saj sem imel v preteklosti že kar nekaj težjih poškodb. V pripravah sem ujel zelo solidno formo in upam, da se krajša pavza ne bo poznala," je dejal eden izmed nosilcev slovenske igre.

"Lahko sem zadovoljen z opravljenim delom. Predvsem me veseli, da smo naredili korak naprej v razumevanju igre in taktičnem smislu. Igralci pa me občasno še vedno presenetijo. Upam, da bomo ostali na visokem nivoju," pa je pred potjo v Čateške toplice pojasnil Jure Zdovc, ki ga čaka v prihodnjih dneh čaka še ena nehvaležna naloga. Selektor bo moral pred eurobasketom namreč prečrtati še eno ime, po videnem se za dve preostali mesti borijo Saša Zagorac, Miha Zupan in Žiga Dimec.

Hrvaška in Gruzija sta enako pomembni

Zdovc je že opravil določene analize igre nekaterih tekmecev: "Sam sem z mislimi pri uvodnih tekmah proti Hrvaški in Gruziji. Obe tekmi obravnam enakovredno, saj po sobotni večerni tekmi proti Hrvaški ne bomo imeli veliko časa za pripravo na nedeljski dvoboj proti Gruziji. Določene informacije bom fantom posredoval že prej, saj morajo biti pripravljeni."

Eden izmed organizatorjev igre Luka Rupnik je zadovoljen s trenutno formo moštva: "Na tekmah proti Srbiji smo pokazali določen napredek, predvsem na zadnji tekmi v Banja Luki pa smo potrdili, da lahko enakopravno odigramo tudi proti najboljšim reprezentancam. Če bi bili pogoji malce manj 'balkanski' bi morda celo zmagali, tako pa nas je malce zabolel poraz, ki pa ni tragičen. Skozi celotne priprave smo napredovali in to je najbolj pomembno. "

"Pokazali smo, da smo lahko nevarni tudi v napadu. Že res, da nimamo izrazitih strelcev, vendar pa lahko na vsaki tekmi zablesti drug posameznik, tako da bodo imeli nasprotniki pri pripravah na nas zahtevno delo. Slediti moramo selektorjevi filozofiji in to nam lahko prinese uspeh. Hrvati imajo moštvo polno zvezdnikov, na prvi tekmi pa bodo zagotovo pod določenim pritiskom."

Rupnik je nekaj besed namenil tudi navijačem, ki bodo potovali v Zagreb: "Obljubljam jim, da bomo na parketu na vsaki tekmi pustili zadnji atom moči. Z njihovo močjo lahko premagamo domačine, pomembne pa bodo tudi naslednje tekme."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.