Šport > Košarka
28 ogledov

Ilievski odhaja iz Rusije - v Zvezdo?

Vlado Ilievski bo napadal svoj drugi zmagovalni prstan v ligi NLB. (Foto: Boštja Boštjan Tacol
Izkušeni makedonski organizator igre Vlado Ilievski, ki ima tudi slovenski potni list, se je sporazumno razšel z Lokomotivo iz Kubana. Iliveski je Rusijo zapustil zaradi osebnih razlogov. Po nekaterih informacijah je blizu Crveni zvezdi.

Vlado Ilievski, ki je velik pečat pustil tudi v Union Olimpiji, se je čez noč znašel na tržišču prostih igralcev, saj je iz osebnih razlogov razdrl pogodbo z rusko Lokomotivo Kuban. Makedonski reprezentant se je s klubom ob koncu prejšnje sezone dogovoril še za enoletno sodelovanje, a takrat dane obljube ne bo izpolnil. Po poročanju Eurobasketa naj bi bil makedonski reprezentant blizu podpisu s Crveno zvezdo, ki si je finančno očitno povsem opomogla. Kako bi si drugače razlagali podpise z Igorjem Rakočevićem, Markom Simonovićem, Borisom Savovićem in Eltonom Brownom ...

Marsikdo bi si ga želel tudi v Olimpiji, vendar je za to bržkone zelo malo možnosti, ker Sašo Filipovski na položaju organizatorja igre že ima Teemuja Rannikka in Dominica Watersa. Išče se sicer tretji organizator igre, ki bo gotovo Slovenec, vendar - ob okleščenem proračunu, ki znaša milijon evrov - res nje gre verjeti, da bi to postal Ilievski, pa čeprav bi igral praktično na domačem pragu.

Lokomotiva je tako tik pred začetkom sezone ostala brez pomembnega igralca, kar bo poskušala pokrpati z nakupom novega igralca. Ilievski je v ruskem prvenstvu za Lokomotivo povprečno dosegal 6,6 točke, 2,4 podaje, v regionalni ligi VTB 6,4 točke, 2,1 podaje, medtem ko je v Euro cupu povprečno zbral 4,4 točke in 2,2 podaje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.