Šport > Košarka
3794 ogledov

Iz kluba sporočili: Dragić dalj časa brez košarke

Zoran Dragić, poškodba na tekmi z Belgijo Reševalni pas/Twitter
Cedevita Olimpija je za dalj časa ostala brez Zorana Dragića.

Košarkarski klub Cedevita Olimpija je v napovedi današnje tekme evropskega pokala proti francoskemu Bourgu (19.30) na spletni strani objavil, da bo dlje časa igral brez Zorana Dragića. Član slovenske reprezentance ima težave z levim komolcem. Ljubljanski klub ni razkril, kako dolgo bo moral 33-letnik prisilno počivati.

"S francoskim Bourgom se bodo zmaji udarili še tretjo sezono zapovrstjo, žal pa se bodo znova predstavili brez slovenskega reprezentanta Zorana Dragića, ki bo zaradi zdravstvenih težav s komolcem leve roke s parketa odsoten daljše obdobje," so zapisali.

Mlajši od bratov Dragić se je letos poškodoval že na evropskem prvenstvu, smola pa ga spremlja tudi po decembrski vrnitvi na parket. Od takrat je igral na petih tekmah, treh v evropskem pokalu in dveh v regionalni ligi Aba.

Nazadnje je izpustil dvoboj regionalne lige proti ekipi Studentski centar, v torek pa je Cedevita Olimpija na spletni strani zapisala, da 33-letnega Ljubljančana čaka novo daljše obdobje brez košarke.

Dragić je na dveh tekmah v ligi Aba proti Ciboni in Partizanu v dobrih 25 minutah skupno dosegel 20 točk, šest skokov in tri podaje, v evropskem pokalu pa ima na treh tekmah povprečje 12 točk, 2,3 skoka in 4,3 podaje.

Cedevito Olimpijo danes čaka obračun devetega kroga evropskega pokala. Na lestvici skupine A je Bourg vodilni z razmerjem zmag in porazov 6-2, Ljubljančani pa so zadnji z eno zmago po osmih obračunih.

Komentarjev 1
  • andrej084 08:53 22.december 2022.

    Moral se bo naučiti prodirati tudi na desno stran, ker na levo ne zadane niti osnovno polaganje. Bo pa tudi sčasoma potrebno najti nov vir zaslužka, ...

Sorodne novice