Šport > Košarka
21 ogledov

Jackson se nagiba k upokojitvi

Nagiba se k upokojitvi, a ga vseeno malo mika tretji zaporedni naslov. (Foto: Re Žurnal24 main
Phil Jackson se nagiba k temu, da bi se upokojil. Kobe Bryant ga sicer nagovarja, naj vendarle ostane trener Los Angeles Lakersov. Novega trenerja pa so dobili Chicago Bulls. To je Tom Thibodeau.
Tom Thibodeau je novi trener Chicago Bullsov. Na stolčku je nasledil Vinnyja Del Negra, ki ga je klub maja po izpadu v prvem kolu odpustil. Thibodeau, ki je 20 let deloval kot pomočnik, nazadnje pri Boston Celtics, je podpisal dveletno pogodbo. "Uresničile so se mi sanje," je dejal Thibodeau. "Zakaj Chicago? Imajo tradicijo. Mesto je čudovito. Imajo mladeniče, okrog katerih lahko naredimo dobro ekipo." Thibodeau obljublja, da bodo postali odlična obrambna ekipa. Obdržati namerava vse ključne igralce zadnje sezone: Derricka Rosa, Joakima Noaha, Kirka Hinricha in Luola Denga. O okrepitvah se pred prvim julijem ne sme govoriti, pravi in zanika pomembnost tega, da je njegov agent iz iste agencije kot agent LeBrona Jamesa.

Konec tedna bo Phil Jackson sprejel težko odločitev: ali naj ostane trener Los Angeles Lakersov ali končna kariero. V sredo je dejal, da se nagiba k odločitvi o upokojitvi. 64-letni košarkarki strateg ima 11 šampionskih prstanov, v rednem delu je dobil 70 odstotkov vseh tekem, v končnici pa ima kar 225 zmag. Težko doseže še kaj več, a glavni razlog za najverjetnejši konec bo zdravje. "Delno se h koncu nagibam zaradi zdravja, delno zato, ker tako ta hip čutim. Sicer je težko kar končati, ko pa veš, da se lahko vrneš v ekipo, ki lahko še enkrat osvoji naslov prvaka." Jackson je v ponedeljek izpustil parado prvakov na ulicah Los Angelesa, saj je bil na zdravniškem pregledu, da bi ugotovil, v kakšnem stanju so njegovo srce, kolki in kolena, s katerimi ima že dlje težave. Zdaj se odpravlja na vikend v Montano, predvidoma v nedeljo pa bo sporočil končno odločitev.

Na Phila Jacksona pritiskajo tudi košarkarji. "Vsi si želimo, da pride nazaj. On to ve. Velikokrat sem mu rekel, naj nadaljuje. Ta hip sploh nočem razmišljati, da se morda ne vrne," je v sredo ponovil Kobe Bryant, MVP minulega finala, ko so Los Angeles Lakers z zmago nad večnimi rivali Boston Celtics še šestnajstič osvojili ligo NBA. Jacksona morda le premami možnost tretjega zaporednega uspeha. "Nekoč je bil moj cilj, da po drugem zaporednem naslovu osvojim še tretjega. Težko bi bilo zavrniti takšno priložnost." Trenerjev dolgoletni menedžer Todd Musburger pravi, da se z Jacksonom sicer ni videl že nekaj dni, a meni, da nedeljska izjava ne bo dokončna odločitev njegovega varovanca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.