Šport > Košarka
41 ogledov

James tudi uradno MVP

1/12
Žurnal24 main
Član Cleveland Cavaliers LeBron James je v nedeljo tudi uradno postal najkoristnejši igralec (MVP) rednega dela košarkarske lige NBA. V galeriji poglejte, kako je bilo na podelitvi.

LeBron James je v glasovanju za najbolj koristnega igralca (MVP) rednega dela lige NBA dobil kar 116 glasov od 123 novinarjev. Preostali prvi mesti sta pobrala Kevin Durant iz Oklahoma City Thunder (4 glasovi) in Dwight Howrd  iz Orlando Magic (trije glasovi). Prvega zvezdnika Los Angeles Lakers Kobeja Bryanta nihče ni postavil na prvo mesto, a je kljub temu na koncu zasedel tretje mesto za Jamesom in Durantom ter pred Howardom.

James je v rednem delu v povprečju dosegal po 29,7 točke, 7,3 skoka in 8,6 podaje na tekmo, s Cleveland Cavaliers pa je bil najboljši v rednem delu sezone. V zgodovini lige NBA pa je postal šele deseti košarkar, ki je dvakrat zapored postal najkoristenjši igralec rednega dela. James se je tako pridružil zvenečim imenom ameriške košarke, kot so Bill Russell, Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar, Moses Malone, Larry Bird, Magic Johnson, Michael Jordan, Tim Duncan in Steve Nash. Russell, Chamberlain in Bird so nagrado prejeli celo trikrat zaporedoma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.