Šport > Košarka
21 ogledov

Je Thomasa zavedel Jelić? "Ne poznam ga!"

thomas union olimpija crvena zvezda Anže Petkovšek
Po škandaloznem dogajanju v zvezi z njegovim ponarejenim slovenskim potnim listom, ki mu je sledil suspenz italijanske košarkarske zveze, je Omar Abdul Thomas, zdaj član Crvene zvezde, v Slovenijo prvič prišel v klubskem dresu. Dejal je, da naj bi ga poleg francoskega zavedel neki srbski agent. Marko Jelić je za Žurnal zgodbo zanikal.

"Zaupal sem dvema agentoma, Francozu in Srbu," je po porazu proti Unionu Olimpiji dejal Omar Abdul Thomas, lani košarkar italijanskega Avellina, ki mu je zaradi suspenza italijanske košarkarske zveze do aprila 2013 padel v vodo prestop v Sieno, zatočišče pa je našel v Crveni zvezdi. Pojasnil je, da ga je zavedel Srb, ki naj bi mu ta slovenski potni list tudi uredil. Papir je že bil pravi, številka pa je bila ukradena. "Sam seveda s tem nimam nič. Že italijanska zveza je to uvidela, a so mi zaprli vrata. Lahko bi bilo še huje, saj bi me denimo lahko kaznovala FIBA. Moja kariera je bila ogrožena," pravi Thomas, ki bo krivce za svoje nevšečnosti pravno preganjal. V Crveni zvezdi je Črnemu Jezusu, kakor ga kličejo, sicer lepo, moti ga le hlad, še vedno pa se navaja na slog igre na balkanskih parketih.

Dvomi o njegovem potnem listu so sicer vzniknili poleti, potem ko ga je ekipa Žurnala24 obiskala v Italiji. Tedaj se je pošalil, da njegova babica prihaja iz Slovenije: "Moja babica po materi je iz Slovenije (smeh). Ne. Do državljanstva mi je pomagal moj agent, ki pozna veliko ljudi. Sam nisem še nikoli obiskal Slovenije, o tem, kako se pridobi slovenski potni list, pa ne vem nič." Kasneje pa mu ni bilo več do šale ...

Jelić: "Kakšno zvezo imam jaz s Thomasom?

V povezavah s spornim potnim listom je Thomas v izjavah po tekmi (od 4:12 dalje) omenjal ime Srba Marka Jelića, zastopnika Entersport Managementa, ki pa je za Žurnal zanikal vsakršno povezavo s Thomasom. "Kakšno zvezo imam jaz s Thomasom?" se je najprej vprašal Jelić. "Ne razumite me napak, ampak drugič se malce bolje pozanimajte. Thomas nikoli ni bil klient Entersporta, tudi jaz pa z njim nimam nobene zveze. Ne poznam njega ne on mene. Vem, kdo je njegov agent in kdo je bil tu vse zraven ... Res ste naredili veliko napako, ker ste se obrnili name, saj tega človeka ne poznam."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.