Šport > Košarka
70 ogledov

Jordan: "Lahko bi dal sto točk"

Žurnal24 main
"Danes se v ligi NBA igra bolj fizična košarka," ugotavlja eden in edini Michael Jordan in zato verjame, da bi lahko dosegel rekord Wilta Chamberlaina. "Sam bi zato lahko dal sto točk na tekmo."

Danes 47-letni Michael Jordan je prepričan, da bi dandanes dosegal mnogo več točk kot nekoč (pa že takrat jih je ogromno). "Danes v košarki veljajo drugačna pravila. V ligi NBA se igra bolj fizična košarka. Jaz bi bil v takih pogojih kot riba v vodi. Občutek imam, da bi bil vseskozi na črti za proste mete in bi lahko dal sto točk na tekmo. Zakaj pa ne?" Najboljši košarkar vseh časov (šestkrat prvak, petkrat MVP lige in udeleženec 14 All-Star tekem), ki je danes lastnik ekipe Charlotte Bobcats, je na eni tekmi dal največ 69 točk (leta 1990 po podaljšku proti Clevelandu). To je 31 točk manj od rekorderja lige Wilta Chamberlaina, ki je leta 1962 kot član Philadelphie New Yorku nasul sto točk.

Če je komu dovoljeno ižreči kaj takega, je to Air Jordan, pa vendarle bi bil tak dosežek tudi njemu v teh časih misija nemogoče. Ko je Chamberlainu uspelo dati 100 točk, je ta 220 centimetrov visoki center igral proti 186 centrimetrov visokemu rezervnemu centru New Yorka. Tako je imel brez težav 63 metov iz igre in 32 prostih metov. Zdi se, da bi se dandanes do stotice lažje prišlo s trojkami (Kobe Bryant jih je na tisti tekmi, ko je dal 81 točk, zadel sedem) kot pa z igro na osebno napako pod košem, kot to trdi Jordan.

Največ točk na eni tekmi:

Wilt Chamberlain 100 s Philadelphio proti New Yorku (1962)
Kobe Bryant81 z Lakers proti Torontu (2006)
W. Chamberlain – 78 s Philadelphio proti Lakersom (1961)
David Thompson73 z Denverjem proti Detroitu (1978)
...
Michael Jordan 69 s Chicagom proti Clevelandu (1990)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.