Šport > Košarka
3811 ogledov

Kaaaaj? Dončićeva dih jemajoča poteza trese svetovni splet

Dončić Profimedia
Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je znova pokazal svoj izjemen občutek za žogo.

Košarkarji Dallas Mavericks so kljub nekoliko slabši strelski predstavi Luke Dončića (18 točk) premagali San Antonio Spurs (113:107).

Slovenec je pomanjkanje košev, zadel je namreč samo šest od 22 poskusov iz igre (22,2%), nadoknadil z 10 skoki in kar 16 podajami ter tako prišel že do svojega 18. trojnega dvojčka v sezoni.

Luka Dončić Trojni dvojček Šport Luka ni in ni uspel zadeti, a je našel način za zmago Dallasa

"Pomembna je bila le zmaga in dosegli smo jo. Meni ni šlo v napadu, so pa se izkazali drugi soigralci. Imamo zelo močno ekipo," je po tekmi pojasnil Dončić.

Teksaški obračun ni postregel z bleščečo predstavo, kar je priznal tudi trener Mavericks Jason Kidd. "Na tem srečanju je bila za nas pomembna le zmaga. Do nje so prišli po zaslugi obrambe. Ni vsaka zmaga lepa."

Dončić Jokić Tekmeca Šport Dončić MVP? Jokić povedal svoje Luka Dončić Norišnica Šport Dončić umiral od smeha pod obročem Denverja: "Ne vem, če se zavedate ..."

Dončić je na tekmi znova uprizoril eno svojih mojstrovin, ko je s kirurško natančno podajo z nasprotnikove črte za proste mete zaposlil soiralca Derricka Jonesa za spektakularen alley-oop.

Žoga je pred zabijanjem ameriškega košarkarja preletela kar tri četrtine igrišča, kar je samo še en pokazatelj Dončićevega izjemnega občutka in zavidljiv veščin asistiranja.

Nad podajo sta se navduševala tudi komentatorja prenosa, ki sta ocenila, da bi bili takšnega podviga zmožni le redki izbranci: "Ne govorim samo o trenutkih igralcih v NBA, temveč v vsej zgodovini!"

 | Avtor: Print Screen Print Screen

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.