Šport > Košarka
1480 ogledov

"Kai in Luka opravita vso delo, drugi pa moramo ..."

Maxi Kleber Profimedia
Dallas Mavericks so ob vrnitvi Kyrieja Irvinga premagali Philadelphio 76ers.

Košarkarji Dallas Mavericks so serijo treh zaporednih gostovanj odprli z zmago nad Philadelphio 76ers (118:102).

Luka Dončić je za zmagovite goste v 35 minutah in pol dosegel zanj skromnih 19 točk in šele četrtič v sezoni ni presegel 20 točk, temu je dodal osem skokov in tri podaje.

Luka Dončić NBA Šport Vrnitev Irvinga, Dončić na koncu s trojko na parket poslal rezerviste

Prvi strelec zmagovite zasedbe je bil Kyrie Irving, ki se je po poškodbi prsta vrnil po šestih tekmah odsotnosti in 23 točkam dodal osem skokov. Josh Green je za slavje prispeval 20 točk, eno manj prvi strelec gostiteljev Kelly Oubre Jr. Njegov soigralec in najkoristnejši košarkar minule sezone, Joel Embiid, zaradi priprav na operacijo levega kolena ni igral.

"Zdelo se mi je, da je Kai (Irving, op. a.) lepo pustil, da pride igra k njemu. Ničesar ni delal na silo. Dobival je lepe priložnosti in počasi ujel pravi ritem. Videlo se je, da je postajal vedno bolj agresiven. Dobro se je počutil na polrazdalji, pa tudi pri prodorih pod obroč," je predstavo rekonvalescenta pohvalil trener Jason Kidd.

Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Profimedia

Irving ni igral od vse od 22. januarja, ko si je poškodoval prst na tekmi z Boston Celtics. Proti 76ers je zbral 35 minut in zabeležil 23 točk ob metu 10/17 iz igre in 2/3 izza črte.

Ob podvajanju košarkarjev 76ers na Dončiću, ki tokrat strelsko ni bil najbolj razpoložen, in Irvingu so se odpirale priložnosti drugim košarkarjem Dallasa, ki so pridno polnili nasprotnikov koš.

Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
"Kai in Luka opravita vso delo," je dejal Maxi Kleber, ki je vpisal 14 točk in pet skokov. "Drugi igralci moramo biti pozorni in pripravljeni na mete, kadar pride do podvajanja v obrambi," je dodal Kleber in poudaril pomen Irvingove vrnitve. "Vsi dobro vemo, česa je zmožen. Še posebej ker je Luka ves čas na udaru, nam košarkar, ki zna napasti obroč, veliko pomeni. Njegova vrnitev je zelo pomembna za nas."

Josh Green je k zmagi Dallasa prispeval 20 točk, tri manj je vknjižil Jaden Hardy, pri 14 pa se je ustavil Grant Williams. "Njihov obrambni načrt je bil, da onemogočijo Luko in Kyrieja ter poskušajo na vsak način preprečiti, da bi žoga prišla do njiju. To je bila dobra učna ura za nas, da se naučimo bolje igrati proti takšni obrambi. Mislim, da smo dobro reagirali in naredili to, kar je bilo potrebno za doseganje košev," je kroženje žoge pohvalil Green, tokrat drugi strelec Dallasa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 12:21 06.februar 2024.

    Kaj avtor ne ve, da se s tem Dončićem močno pretirava..