Šport > Košarka
14 ogledov

Kar dvomite o Dragićevih Sunsih

Kobe Bryant (levo) in Steve Nash NBA finale četrta tekma Suns Lakers Žurnal24 main
V noči na petek se igra peta tekma finale med Lakers in Suns. "Suns nas lahko premagajo," opozarja Bryant. Hill sporoča javnosti: "Upam, da boste res še naprej dvomili o nas." To jih še dodatno motivira.
Tako proti Oklahomi City Thunderju kot proti Denver Nuggetsom so Lakers peto tekmo ob izidu v zmagah 2:2 igrali doma, zmagali in nato napredovali na šesti tekmi v gosteh. "Igrati moramo z nujo in prepričanjem, da nas Suns lahko premagajo," meni Bryant.

V finalu zahodne konference lige NBA je izid v zmagah med Phoenix Suns in Los Angeles Lakers iznečen na 2:2. Na četrti tekmi so blesteli Goran Dragić in njegovi kolegi s klopi. Peta tekma bo v noči na petek (ob 3.00 tudi s prenosom na ŠportTV). "Celotno sezono nihče ni verjel v nas. Veseli smo, da jim zdaj dokazujemo, da so se motili," pred četrtkovo tekmo pripoveduje Grant Hill. "Moramo dojeti, da so nevarna ekipa. Po prvih dveh zmagah smo jih očitno malo podcenili in mislili, da smo že v finalu. To je bila velika napaka," je dojel Pau Gasol. Lamar Odom poudarja, da bodo na koncu odločile izkušnje: "Mi smo to že izkusili. Zdaj gremo domov, da bi zmagali."  Pri Sunsih so odločeni, da jim z njihovo prepoznavno hitro igro lahko uspe zmagati tudi v gosteh. "Ne le, da si želimo igrati, želimo si zmagati. Nismo zadovoljni z dvema zmagama. Za nas ni presenečenje, da smo se vrnili v igro," poudarja Jared Dudley.

"Če bomo izgubili v Los Angelesu, boste pisali, da je z nami konec, da bo finale med Lakers in Celtics. Upam, da boste res še naprej dvomili o nas," zatrjuje Grant Hill, češ da jim nezaupanje javnosti daje dodatnega samozaupanja.

Ko se je začela končnica, smo govorili, da Suns sicer imajo boljšo klop in boljši napad, a da ne igrajo obrambe, ne skačejo, da Amare Stoudemire ne kaže želje po igri … Vse se je spremenilo že v dvoboju s San Antonio Spurs, katere so izločili 4:0. Dokončno pa smo vse kritike na račun Sunsov pobrisali na zadnjih dveh tekmah: Amare grize kot pes, obramba (še posebej rezervistov) je odlična, popravili so skok, zadevajo pa še bolje kot prej, zaustavijo jih niti poškodbe (Steve Nash igra z zlomljenim nosom). Vendarle Lakers ostajajo favoriti. Njihov recept za zmago se zdi preprost: ne smejo dovoliti, da se igra v ritmu Sunsov. Na obeh tekmah v Phoenixu so Jezerniki mislili, da jih lahko premagajo, če igrajo kot Sonca (hitro in s trojkami), a to je bila napaka. Igrati morajo počasneje in predvsem pod koš, saj so njihova prednost centri in ne branilci, ki mečejo z razdalje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.