Šport > Košarka
147 ogledov

Katastrofa zmajev pri zadnjemu v ligi

Codi Miller-McIntyre Zadar/Zvonko Kucelin
Košarkarji Cedevita Olimpije so pa nizu zmag naleteli na nepričakovano mino.

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 8. krogu regionalne lige Aba presenetljivo izgubili kar s 63:101 (11:21, 26:45, 41:72) na gostovanju z Zadrom, ki je prišel do prve zmage v sezoni.

Po šestih zmagah na sedmih tekmah je Olimpija, ki je na drugem mestu lige, igrala v Zadru proti doslej zadnjeuvrščeni ekipi, ki v tej sezoni pred tem še ni okusila slasti zmage. A že uvod tekme ni kazal, da sta ekipi na lestvici tako razvrščeni.

Olimpija je v uvodnih desetih minuta zmogla le 11 točk, tekmeci pa 10 več, sredi druge četrtine pa je Zadar povedel za 15 (32:18) in nedolgo zatem za 20 točk (40:20). Tudi v tretjem delu je bila igra Ljubljančanov povsem razglašena, v nizu so zgrešili ne le neovirane mete za tri točke, ampak tudi polaganja iz protinapadov in zaostanek je bil že tudi več kot 30 točk. Vrnitve ni bilo več.

Ob polčasu je met Olimpije za tri točke znašal neverjetnih 0/15, na koncu pa 3/29. Na koncu so imeli Ljubljančani celoten met iz igre le 27,9-odstoten, njihovi tekmeci pa kar 52,7-0dstoten. Gostje so krepko izgubili tudi skok s 35:47, na tekmi pa so zbrali tudi le osem asistenc. Ob takšni igri je bil poraz neizbežen.

Tako je Olimpija še po treh četrtinah dosegla manj točk kot Zadarčani po dveh, obenem pa so Ljubljančani prvič v sezoni v regionalni ligi dobili več kot 100 točk. Vodilna v ligi je Budućnost, ki je v derbiju doma premagala Partizan s 65;60 za sedmo zmago, na drugem mestu je Olimpija, ki pa ima 14 točk tako kot tretja Koper Primorska. Zadar pa se je otresel zadnjega mesta.

V naslednjem krogu bo v Stožicah Cedevita Olimpija gostila Crveno zvezdo, tekma pa bo ob 17. uri v nedeljo, 1. decembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.