Šport > Košarka
56 ogledov

Klubi kljubujejo zvezam in Fibi

Union Olimpija MZT Skopje Aerodrom liga ABA Stožice sodnik žoga Adidas znamka Nebojša Tejić/ABA
Vseh 12 klubov je podprlo trenutno jadransko ligo.

Kljub grožnjam s sankcijami so klubi lige ABA znova podprli tekmovanje. Vodstvo tekmovanja za zdaj s strani Fibe ni prejelo dokumenta o ukinitvi lige, skupščina bo reagirala šele takrat, ko ga bo prejela. Vsi klubi, izjema je le Cibona, ki podpira Ligo prvakov pod okriljem Fibe, so se še enkrat odločili, da podprejo Evroligo in EuroCup.

Prav zaradi slednjega je sicer liga ABA na črni listi Fibe, slednja pa je v sporu z vodstvom Evrolige in EuroCupa pritisnila tudi na nacionalne zveze v nekdanji Jugoslaviji in jim zagrozila z neigranjem reprezentanc v mednarodnih tekmovanjih. Zveze so se uklonile neupravičenemu ultimatu Fibe in vsem klubom, ki bi zaigrali v EuroCupu namesto v Ligi prvakov, zažugale s suspenzom.

"V zadnjem času se je veliko govorilo o prihodnosti lige ABA, a mi smo ne glede na govorice enotni. Imamo zelo stabilen finančen položaj, ki naj bi bil v naslednjih sezonah še boljši. Od vseh predstavnikov klubov smo zdaj slišali, da je njihov glavni cilj igranje v ligi ABA," je dejal predsednik lige Dragan Bokan.

Ta ima namen vsem nacionalnim zvezam poslati pismo z namenom, da bi skupaj proučili nastali položaj. Prvi mož Crvene zvezde in tudi podpredsednik lige Nebojša Čović je prav tako izjavil, da bodo skušali odpraviti nesporazume z zvezami: "Vemo, da nismo ničesar krivi, niti ne mislimo, da so napake naredile posamezne zveze. Te se nahajajo v nazavidljivih položajih, zato jih razumemo. Če ne bo prišlo do dogovora, obstajajo sodišča na katerih bo to razrešeno."

"ABA liga je v preteklih letih doživela veliko reči. Ustanovljena je bila še v času, ko je bilo veliko napetosti med posameznimi narodi, zato sem prepričan, da bo preživela tudi ta virus, ki se je pojavl ob sporu med Fibo in Evroligo," pa je razmišlajl predsednik Uniona Olimpije Jani Möderndorfer.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.