Šport > Košarka
58 ogledov

Ko igra Dragić, Miami zmaga

goran dragić miami heat Profimedias
Goran Dragić se je zmagovalno vrnil na parket v ligi NBA; zaradi poškodbe, zvina gležnja, je izpustil tri tekme.

Goran Dragić je za zmago Miami Heat, ki je pod domačima obročema s 96:73 premagal Milwaukee Bucks, prispeval 16 točk, štiri podaje, šest skokov in ukradeno žogo. Miami je tako prekinil črni niz šestih porazov.

Igralec tekme je bil Hassan Whiteside, ki se je izkazal v obrambnih nalogah, v skoku, saj je ujel kar 17 odbitih žog, temu izkupičku pa za dvojni dvojček dodal še 12 točk. Največ točk je za floridsko vročico vpisal Dion Waiters 23, Josh Richardson pa je dodal 18 točk. Miami ni najbolje vstopil v novo sezono, saj je na 13 tekmah vknjižil komaj tretjo zmago. Takšen niz šestih zaporednih porazov so nazadnje imeli v sezoni 2008. Trenutno so skupaj z Washingtonom na 13., predzadnjem mestu v razvrstitvi vzhodne konference.

"Počutil sem se še nekoliko zarjavelega. Nisem bil še tako hiter, kot bi si želel. V prvem polčasu sem še lovil občutke, nato pa sta me končno začeli nogi ubogati, po odmoru pa sem se znova počutil odlično," je za ameriške medije po tekmi dejal Dragić, ki je vsega skupaj odigral 35 minut, ob metu iz igre 5-14, v treh poskusih z razdalje je zadel eno trojko, natančen je bil iz prostih metov 5-6.

Dragića in Miami v naslednjih dneh čakajo štiri tekme, ki jih bodo odigrali v gosteh. V soboto bodo igrali v Washingtonu, nato pa sledijo še gostovanja v Philadelphii, Detroitu in Memphisu.

Na parket je za dobri dve minuti stopil še en slovenski legionar, ki igra onstran Atlantika. Saši Vujačiću je trener namenil obstransko vlogo, v zelo skromno odmerjenem času pod obročema je ostal brez priložnosti za met na koš, vknjižil je en skok. Washington Wizards je sicer Vujačićevo moštvo New York Knicks na domačem parketu premagal s 119:112.

Tekma večera je pripadla košarkarjem Houston Rockets, ki so doma s 126:109 premagali Portland Trail Blazers. Izkazal se je James Harden, ki je v odlični formi, potem ko je vpisal še tretji trojni dvojček na zadnjih petih tekmah. Harden je vsega skupaj vknjižil 26 točk, 14 podaj in 12 skokov. V karieri je tako prišel do svojega 12. triple doubla.

Ekipa Minnesota Timberwolves je s 110:86 premagala Philadelphia 76ers. Volkovi so slavili na krilih Andrewa Wigginsa, ki je dal 35 točk in 10 skokov. Košarkarji Utah Jazz so bili na domačem parketu s 77:85 slabši od Chicago Bulls, ki so neporaženi že zadnje štiri tekme. V ospredju pri bikih sta bila Jimmy Butler (20 točk, 12 skokov) in nekdanji soigralec Dragića pri Miamiju Dwyane Wade (18 točk).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.