Šport > Košarka
21 ogledov

Kobe 35 za tesno zmago v Utahu

bryant
1/17
Žurnal24 main
Los Angeles Lakers in Orlando Magic sta le še po zmago oddaljena od nastopov v finalih svojih konferenc. Prvi so tesno premagali Utah, medtem ko je Orlando odpihnil ekipo iz Atlante.

Los Angeles Lakers so le še korak oddaljeni od finala zahodnega dela končnice lige NBA. Proti Utah Jazzu vodijo s 3:0 v zmagah, zadnjo pa so dosegli po napeti in izenačeni četrti četrtini, v kateri sta se ekipi 12-krat izmenjali v vodstvu. V vrstah jezernikov so blesteli Ron Artest ter Derek Fisher in Kobe Bryant, ki sta zadela po eno trojko v zadnji minuti in tehtnico še zadnjič prevesila v korist svoje ekipe. Strelsko najbolj razpoloženi igralec je bil znova Bryant, ki se je ustavil pri znamki 35, s 17 skoki se je izkazal Pau Gasol. Najboljši strelec v vrstah Utaha je bil Deron Williams z 28 točkami.

Do vodstva 3:0 v zmagah je prišel tudi Orlando Magic, ki je Atlanti prizadejal najhujši domači poraz v končnici - rezultat je bil 75:105. To je že sedma zaporedna zmaga Orlanda v končnici. Po pričakovanjih je na tekmi blestel Dwight Howard, ki je svojim 21 točkam dodal tudi 14 skokov, še nekoliko učinkovitejši je bil Rashard Lewis, ki je dosegel 22 točk. Gostujoči igralci so se sicer izkazali z lepo moštveno igro, saj je kar pet igralcev preseglo znamko desetih točk, med strelce pa so se vpisali prav vsi, ki so stopili na parket. Najbolj razpoloženi igralec na drugi strani je bil Jamal Crawford, medtem ko je Joe Johnson zadel vsega tri od svojih 15 metov iz igre.

Liga NBA, 2. kolo končnice:

Atlanta Hawks : Orlando Magic 75:105 /0:3/
Crawford 22, Smith 15 in 11 sk; Lewis 22, Howard 21 in 14 sk, Nelson 14

Utah Jazz :  Los Angeles Lakeras 110:111 /0:3/
Williams 28, Korver 23; Bryant 35, Artest in Fisher po 20

/v poševnicah so trenutni izidi v zmagah/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.