Šport > Košarka
29 ogledov

Kobe & Co. do zmage na grd način

NBA finale 2010 prva tekma Los Angeles Lakers Boston Celtics Kobe Bryant
1/19
Žurnal24 main
Los Angeles Lakers so z zmago 102:89 proti Boston Celtics v finalu lige NBA povedli z 1:0. Zmagala je ekipa, ki je igrala bolj agresivno. To je bila grda igra, a šteje le zmaga, se je opravičil Phil Jackson.

To ni bila najlepša košarka, kar sem jih kdaj videl, a šteje zmaga. Ključno je bilo, da smo se zelo dobro borili pod košem.
Phil Jackson
Staples Center se je že na prvi tekmi finala lige NBA izkazal za težko osvojljivo dvorano. Los Angeles Lakers so bili boljši v napadu, obrambi, predvsem pa v skoku in tako so predlanski prvaki Boston Celtics padli s 102:89. Na poti do drugega zaporednega naslova prvaka je 12-kratni udeleženec tekme All Star Kobe Bryant dosegel 30 točk, njegov španski kolega Pau Gasol pa 23 in imel še 14 skokov. Za Jezernike je bila to tekma z morda najboljšo obrambo vso sezono, tako so Kelte ustavili le pri 43,3-odstotnem metu, prav tako jim niso dovolili niti ene točke iz druge priložnosti (sami so jih dali 16). Zaigral je tudi Slovenec Saša Vujačić, a se v osmih minutah na parketu ni dokazal s točkami (edini met iz igre je zrešil). Druga tekma bo v noči na ponedeljek.

Nekaj najlepših akcij s tekme in ravs Artesta in Pierca iz prve minute poglejte v videu, v dodani galeriji pa agresivno igro našega Vujačića.

Pri Celticsih je bil s 24 točkami najboljši Paul Pierce (iz igre je zadel šest od 13 metov). Že pred začetkom je bilo pričakovati, da bo bíl neizprosen dvoboj z Ronom Artestom, s katerim imata nekaj neporavnanih računov še iz časa, ko je slednji igral za Indiano Pacers (na eni od tekem je Pierceu slekel hlače). Nihče pa si ni mislil, da se bo v tem finalu začelo tako hitro. Sodnik jima je zapisal obojestransko tehnično napako po boju za žogo že v prvi minuti tekme. V prvem polčasu so Celtics še držali stik, ko pa so navijači v dvorani v tretji tretjini začeli vzklikati "Boston sucks", so njihovi varovanci naredili razliko plus 11 in je do konca niso več izpustili iz rok. "Igrali so zelo agresivno. Vedno sem govoril, da bolj agresivna ekipa zmaga. Bolj so si želeli zmage, vse odbite žoge so bile njihove. V skokih so nas porazili, tud naša obramba je bila obupna," je razloge za uvodni poraz iskal trener Doc Rivers.

Liga NBA, finale, prva tekma:

Los Angeles Lakers : Boston Celtics 102:89  /1:0/
Bryant 30, Gasol 23, 14 sk., Artest 15, Bynum 10, Vujačič 1 sk., 2 as. (8 min); Pierce 24, Garnett 16, Rondo 13, R. Allen 12, Wallace 9

*v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.