Šport > Košarka
17 ogledov

Kobe naj kar da svojih 30 točk

Goran Dragić in trener Gentry na treningu pred prvo tekmo z Lakers. (Foto: suns. Žurnal24 main
"Če bo dal Kobe veliko točk, drugi pa ne, se bo vse končalo dobro," pred začetkom finala Zahoda lige NBA razmišlja Goran Dragić, ki je po tisti tekmi s Spurs (26 točk) zelo samozavesten.
Vemo, da bo dal svoje točke – 30, 35. Bolj pomembno je, da ustavimo druge fante. Če bo dal Kobe veliko točk, drugi pa ne, se bo vse končalo dobro.
Goran Dragić

V noči na torek (ob 3. uri po srednjeevropskem času) se začenja finalna serija zahodne konference lige NBA. Phoenix Suns z Goranom Dragićem so že v Los Angelesu, kjer jih čakajo domači Lakers, za katere v tej končnici Saša Vujačić ne igra. Jezerniki so se v prvem kolu končnice namučili z Oklahomo City Thunder, v drugem pa so pometli z Utah Jazz. Sonca so serijo s Portland Trail Blazers dobila s 4:2, nato pa s 4:0 ponižali San Antonio Spurs. Lakers so favoriti za napredovanje v veliki finale, a blesteča igra Sunsov proti njihovim dolgoletnim krvnikom Spursom (predvsem igralcev s klopi – na čelu z našim Dragićem) daje upanje na presenečenje. Ob tem imajo prvaki težave s poškodbami:  Kobe Bryant ima oteklo koleno, vse resnejša pa je tudi poškodba kolena Andrewa Bynuma. Medtem se v vrste Sunsov vrača prvi center Robin Lopez. Moštvi sta se v rednem delu pomerili štirikrat. Trikrat so zmagali košarkarji iz Kalifornije, Arizončani so bili boljši le 28. decembra, in to prav po zaslugi rezervistov (Dragić je takrat dal 14 točk).

Goran Dragic | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

S 26 točkami se je na tretji tekmi dokazal naš Dragić. "Bil sem agresiven in osredotočen. Vedel sem, da sem pripravljen, da odigram izvrstno košarko," se je minuli konec tedna v intervjuju za eno od radijskih postaj iz Phoenixa spominjal slovenski reprezentant. "Ja, zato sem res bolj samozavesten. A svojo igro moram še izboljšati. Vem, da sem na pravi poti. Tekme z Lakers bodo nekaj povsem drugega, a proti njim sem že dobro igral." Pred začetkom finalne serije Zahoda razmišlja takole: "Imajo dobro ekipo. Imajo dva velika fanta, Bynuma in Gasola. Ključ za zmago bodo skoki. Če bomo razširili igro, bosta Steve in Amare igrala pick and roll. Igrati moramo samo svojo igro – run and gun – in vse se bo končalo dobro." Kaj pa Bryant? "Je eden najboljših igralcev v NBA. Vemo, da bo dal svoje točke – 30, 35. Bolj pomembno je, da ustavimo druge fante. Če bo dal Kobe veliko točk, drugi pa ne, se bo vse končalo dobro."

Maskota, prste stran!
Goran Dragić se je s svojim dekletom prejšnji teden, da bi se sprostil pred finalom z Lakers, odpravil na bejzbolsko tekmo Diamandbacksov. Sedela sta ob igrišču, ko je maskota kluba poskušala Goranu "ukrasti" dekle. Gogi se je razjezil in jo maskoti iztrgal iz objema.

Suns se zavedajo velikega izziva, ne nezadnje so jih Lakers v končnici že v prvem kolu izločili v sezonah 2006 in 2007. "Imajo zelo dolgo klop. Tukaj je predvsem Bryant. V obrambi imajo Rona Artesta in Bynuma. V napadu je tukaj Pau Gasol. Proti takim igralcem nam bo zelo težko, a smo pripravljeni na izziv," je na treningu v Staples Centru dejal Amare Stoudemire, ki je eno svojih najboljših tekem v končnici odigral prav proti Lakersom leta 2007. "Takoj bomo morali priti v svoj hiter ritem in zadevati. Ne smemo si privoščiti, da bi začeli nezbrano. Najprej moramo energijo pokazati člani prve peterke, nato pa mora svoje dodati še klop." Glavna naloga Sonc bo ustaviti Bryanta. "Moramo mu preprečiti, da bi prodiral in izsiljeval osebne napake. Bolje je, da ga prisilimo, da meče z razdalje, in nato upamo, da bo grešil. Ne bo ga kril le en igralec. Več jih bomo zadolžili zanj," taktiko razkriva trener Alvin Gentry.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.