Šport > Košarka
16 ogledov

Kobe rekel Jordanu: "Izprašil bi ti rit ena na ena"

Bryant Jackson Phoenix Suns Los Angeles Lakers NBA končnica EPA
V časopisu Los Angeles Times so objavili izsek iz težko pričakovane knjige trenerja Phila Jacksona, izjemno uspešnega stratega Chicago Bulls in Los Angeles Lakers, v katerem Jackson govori tudi o večnih primerjavah med nekdanjima varovancema Michaelom Jordanom in Kobejem Bryantom. Za Jacksona dvomov ni - najboljši je bil MJ.

"Gospodar prstanov", Phil Jackson, je oba zvezdnika popeljal do številnih naslovov, prstanov in individualnih nagrad v ligi NBA, toda v njegovi težko pričakovani knjigi Enajst prstanov: duša uspeha dvomov ni.

"Michael Jordan je najboljši igralec v zgodovini," je zapisal Jackson, medtem ko so pri Los Angeles Timesu nedavno objavili tudi izsek iz omenjene knjige, kjer nekdanji trener Chicago Bulls in Los Angeles Lakers govori o srečanju med Michaelom Jordanom in Kobejem Bryantom.

"Veš, da bi ti lahko izprašil rit v igri ena na ena?" je mladi Bryant na srečanju, ki ga je organiziral prav Jackson, zabrusil legendi ameriškega športa. "Organiziral sem srečanje. Menil sem, da bi lahko Jordan lahko spremenil obnašanje Kobeja glede njegovega spoštovanja moštvene igre," se v knjigi spominja Jackson.

Jordan bolj karizmatičen in altruističen

"Potem, ko sta si segla v roko, so bile prve besede Kobeja: 'Veš, da bi ti lahko izprašil rit v igri ena na ena?' Jordan je bil bolj karizmatičen in altruističen od Kobeja. Michaelu je bilo všeč, da je lahko šel ven s soigralci in varnostniki, igral karte, kadil cigare in se šalil z njimi."

"Kobe je drugačen," v knjigi nadaljuje Jackson. "Bil je sramežljiv najstnik, deloma zato, ker je bil najmlajši v ekipi in v medsebojnih odnosih na univerzi ni dozorel. Ko je Kobe prišel k Lakersom, se je izogibal druženju s soigralci, ampak z njegovim dozorevanjem se je tudi to spremenilo. Kobe Bryant je bil odločen, da bo Michaela Jordana nadomestil kot najboljšega igralca vseh časov. Bil je obseden."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.