Šport > Košarka
9 ogledov

Kobe, Saša, pokal ... brez Shaqa!

1/17
Žurnal24 main
"Dva zapored brez Shaqa!" "To je Kobejevo mesto." Je med drugim pisalo na transparentih na paradi Los Angeles Lakersov ob osvojitvi naslova prvaka lige NBA. Med njimi je bil seveda tudi Saša Vujačić.
Ta je najboljši od vseh, saj ga je bilo najtežje dobiti.
Kobe Bryant

Več deset tisoč najzvestejših navijačev Los Angeles Lakersov (sprva so jih napovedovali kar dva milijona) je v ponedeljek popoldne na ulicah mesta zvezd pozdravilo svoje košarkarske junake, ki so drugič zapored (brez Shaquilla O'Neala, kar so izpostavljali na transparentih) postali prvaki lige NBA. "Videla sem jih le kakšne tri minute, a je bilo vredno," je dejala vreščeča 29-letna Trisha, ki se je z očetom Ronom pripeljala iz India, da bi videla Kobeja Bryanta, Dereka Fisherja, Pauja Gasola, Rona Artesta in seveda tudi Sašo Vujačića. Skupaj so proslavili 16. naslov prvaka, drugega za večino zdajšnjih igralcev in najbolj dragocenega, saj so v velikem finalu premagali največje rivale Boston Celtics. "Ta je najboljši od vseh, saj ga je bilo najtežje dobiti," je dejal Bryant. Obljubili so, da bodo naslednje leto pokal Larryja O'Briena še sedemnajstič vrnili v mesto. To so Kobejeve besede: "Ko se bo sezona začela, bomo brez dvoma na to pripravljeni." Ron Artest ga je dopolnil: "Še teden dni bomo proslavljali, nato pa se začne delo za naslednje leto."

Še teden dni bomo proslavljali, nato pa se začne delo za naslednje leto.
Ron Artest

Na paradi sta bila tudi legendarna Jezernika Earvin Magic Johnson in Kareem Abdul-Jabbar, ne pa tudi trener Phil Jackson. Ta je imel zdravniški pregled. Še naprej ni znano, ali bo ekipo vodil tudi v prihodnji sezoni. "Zanj in za nas je ta hip prioriteta, da se dogovorimo, ali se vrača prihodnjo sezono," je dejal ekipni predstavnik za stike z mediji, John Black. Košarkarji si Jacksona zelo želijo. "Imel sem že veliko trenerjev, a ta je moj najboljši," izpostavlja Artest. "Veselim se tudi zanj." Parada in slavje na ulicah Los Angelesa sta se nadaljevala dolgo v večer. "Za Lakers navijam s vsem srcem in ne zamudim niti ene tekme, a to je bila moja prva priložnost, da sem jih videl v živo," je povedal 58-letni pomivalec oken Jimmy. Veliko je bilo takih, ki so vzeli dopust, da so lahko prišli na parado. "Sem dolgoletni navijač. Vzgajam svojo vnukinjo, da bi postala njihova navijačica," je dejal električar Orie, ki je na parado prišel s 14-letno vnukinjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.