Šport > Košarka
4 ogledov

Kobe zasenčil Sonca

Kobe Bryant Lakers
1/22
Žurnal24 main
Košarkarji Los Angeles Lakers so po zaslugi briljantne predstave in 40 točk Kobeja Bryanta v prvi tekmi finala Zahoda končnice lige NBA z 128:107 premagali Phoenix Suns.

Kobe Bryant je v pravi formi, ko je to potrebno. V prvi tekmi finala zahodne konference v ligi NBA je pri zmagi Los Angeles Lakers nad Phoenix Suns s 128:107 prispeval 40 točk.

Kobe je iz igre zadel 16 metov iz 26 poskusov, zgrešil je le en prosti met iz dvanajstih poskusov. Bryantu je nazadnje tak dosežek uspel lani v uvodni tekmi finala lige NBA proti Orlandu. V vrstah Jezernikov sta se izkazala še Lamar Odom, ki je 19 točkam dodal prav toliko skokov, Pau Gasol se je ustavil pri 21 točkah. Prvič v končnici in po poškodbi gležnja je na parket stopil Saša Vujačič, ki pa je v dobri minuti uspel zbrati zgolj eno osebno napako.

Kobe Bryant, ki je v končnicah mejo 40 točk dosegel že enajstič, je po sedmi zaporedni zmagi svojega moštva v letošnji končnici dejal: "Uspelo mi je biti agresiven. Igral sem svojo igro. Dobra igra je sad trdega dela na treningih med sezono in pred končnico."

Prvi zvezdnik branilcev naslova je vsaj 30 točk dosegel na zadnjih šestih tekmah, zato bo glavna naloga trenerja Phoenixa Alvina Gentryja ugotoviti, kako ustaviti Bryanta, ki mu je Phil Jackson v zadnji četrtini, v katero so Jezerniki vstopili s prednostjo 15 točk, namenil počitek. "Igrali so odlično. To je bila ena od njihovih najboljših predstav v končnici letos. Kobe je imel vseskozi igro pod nadzorom, zato tokrat nismo imeli velikih možnosti za presenečenje," je po porazu dejal Gentry, ki bo moral razmišljati tudi kako dobiti skok pod obročema, ki je bil tokrat z naskokom (42:34) v korist zmagovalcev.

Pri Soncih je šest košarkarjev preseglo mejo 10 točk, največ 23 jih je zbral Amar'e Stoudemire, Steve Nash je dosegel 13 točk in prav toliko skokov. Veliko priložnosti je dobil tudi Goran Dragič, ki je v dobrih 20 minutah dosegel 13 točk in imel še tri skoke ter dve podaji. Phoenix bo izenačenje lovil na drugi tekmi, ki bo v sredo.

Liga NBA, finale Zahoda:

Los Angeles Lakers: Phoenix Suns 128:107 /1:0/

*v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.