Šport > Košarka
24 ogledov

Kokoškov: Vsi tekmeci imajo kakovost

KZS Saša Despot
Slovenski selektor Igor Kokoškov se je odzval na žreb skupin za evropsko prvenstvo 2017.

Žreb skupin za EuroBasket 2017 je opravljen, Slovenija pa bo v sklopu skupine A svoje tekme igrala na Finskem. Dokončno je že potrjen tudi razpored obračunov na evropskem prvenstvu, razplet žreba pa je s komentarjem pospremil še selektor Igor Kokoškov.

"Lokacija skupinskega dela in nasprotniki so torej znani. Dejstvo je, da to sicer v tem trenutku še ne pomeni veliko, saj je težko predvideti, v kakšnih postavah bodo reprezentance igrale. Vsekakor pa je jasno, da imajo vsi tekmeci nesporno kakovost, tako da se bomo morali poleti nanje dobro pripraviti," je dejal 44-letni trenerski strokovnjak, ki že dolga leta deluje v Združenih državah Amerike, letos pa je prvič vodil slovensko reprezentanco.

Pred tem je kot selektor vodil izbrano vrsto Gruzije, tako da je lahko dodobra spoznal razmere v evropski košarki. "Če se osredotočim na naše nasprotnike, lahko mirno rečem, da sta Francija in Grčija tradicionalno v vrhu evropske košarke. Poljska in Finska sta s svojim načinom igre prav tako zelo neugodna nasprotnika, enako velja tudi za Islandijo, ki je dobro igrala na lanskem evropskem prvenstvu."

Do EuroBasketa 2017 je še kar nekaj časa, vseeno pa bodo nekatere aktivnosti stekle že sedaj. “Smo v pogovorih za prijateljske tekme, tudi nekatere logistične segmente bomo skušali rešiti že v kratkem. Vseskozi pa budno spremljamo kandidate za slovensko reprezentanco. Vsi se že veselimo reprezentančnih aktivnosti, verjamem, da bomo hrabri, pozitivni, predvsem pa motivirani ob začetku priprav. Želim si le, da bi košarkarji na prvi zbor prišli zdravi in v čim boljši formi," je še dodal Kokoškov.

Skupina A, kjer bo nastopila Slovenija, se v drugem delu križa s skupino B.

Skupine na EuroBasketu 2017:

  • Skupina A: Francija, Finska, Islandija, Grčija, Slovenija, Poljska
  • Skupina B: Izrael, Litva, Italija, Gruzija, Nemčija, Ukrajina
  • Skupina C: Romunija, Madžarska, Španija, Češka, Hrvaška, Črna Gora
  • Skupina D: Turčija, Rusija, Srbija, Latvija, Belgija, Velika Britanija
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.