Šport > Košarka
1683 ogledov

Končal kariero in hitro dobil nove zadolžitve v NBA

Primož Brezec Saša Despot
Eden od nekdanjih nosilcev slovenske reprezentance je zaključil svojo športno pot.

Dolgoletni član slovenske košarkarske reprezentance Primož Brezec je sklenil svojo košarkarsko kariero. Nekdanji izbor v prvem krogu nabora lige NBA bo zdaj deloval kot mednarodni oglednik NBA ekipe Cleveland Cavaliers.

"Konec ni slaba stvar, to le pomeni, da se začenja nekaj novega. Po 20 letih profesionalne kariere sem se odločil za konec granja košarke, ki mi je dala tako veliko in ki jo imam še vedno zelo rad. To bi bil lahko žalosten dan, a ni, saj začenjam z delom, ki je bil moja strast že med kariero. Hvala vsem, ki so me spremljali na moji igralski poti - družini, trenerjem, soigralcem, navijačen," je zapisal Brezec in se poslovil s hastagom #GangstaOut.

Brezec je bil leta 2000 izbran kot 27. na naboru lige NBA, kasneje pa je v najmočnejši ligi na svetu igral osem let za klube Indiana Pacers, Charlotte Bobcats, Detroit Pistons, Toronto Raptors, Philadelphia 76-ers in Milwaukee Bucks. V Sloveniji je pred tem igral za Kraški zidar in Union Olimpijo, v karieri pa je zdaj 37-letnik zaigral tudi v Italiji, Rusiji, na Cipru, v Kuvajtu in Bahrajnu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice