Šport > Košarka
42 ogledov

"Zdaj se bom jaz drl na druge"

košarka Saša Despot
Eden najuspešnejših slovenskih košarkarjev, Sani Bečirović, je tudi uradno končal igralsko kariero. Poslovil se je v družbi košarkarskih legend, ki so mu stale ob strani v dvajsetletni karieri.

Sani Bečirović se od košarke ne poslavlja, saj se, kot je naznanil že pred tedni, seli v trenerske vode. Pri slovitem Panathinaikosu, s katerim je leta 2007 postal evropski prvak, bo pomočnik prvemu trenerju, legendarnemu Aleksandru Đorđeviću.

"Vse se je zgodilo tako hitro, da se še dobro ne zavedam, da je konec enega zelo lepega poglavja v mojem življenju. Hkrati pa se že veselim novega izziva. Zdaj bom na drugi strani in namesto, da se bodo trenerji drli name, se bom jaz na igralce," je v šali dejal 34-letni Bečirović.

Na novinarski konferenci oziroma druženju z nekdanjimi soigralci in prijatelji je Bečirović spregovoril tudi o najbolj stresnem obdobju svojega življenja. "Pri dvajsetih letih so mi zdravniki dejali, da zaradi težav s kolenom ne bom mogel več hoditi. Dejali so mi, da ne bom mogel več igrati košarke. Pokazal sem jim nasprotno. Pokazal sem jim, da lahko hodim, da lahko igram in da lahko zmagujem," je povedal Bečirović in dodal: "To je lahko poduk za vsakega, saj ne glede na to, kako črn je scenarij, vedno obstaja pot naprej. S pomočjo družine in prijateljev sem dokazal, da zdravniki niso imeli prav, bil sem trmast in dosegel svoj cilj - igrati košarko na vrhunskem nivoju. To je zame bila največja zmaga."

Bečirović je v svoji karieri igral za dvajset različnih klubov, bil pa je tudi vedno pripravljen igrati za slovensko reprezentanco. V državnem dresu je odigral 52 tekem, kar ga med slovenskimi reprezentanti uvršča na trinajsto mesto, in dosegel 551 točk, kar je deveti najboljši dosežek v zgodovini slovenske košarke.

Novinarsko konferenco je Bečirović izkoristil za podpis sponzorske pogodbe za njegovo košarkarsko šolo s Hypo Alpe Adria banko ter zahvalo številnim legendam, ki so se mu prišle poklonit. Med njimi so bili Radoslav Nesterović, Marko Milič, Boštjan Nachbar, Slavko Kotnik, Mario Kraljević, Saša Dončić, Goran Jagodnik, Jasmin Hukić, Smiljan Pavić ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.