Šport > Košarka
87 ogledov

Končan niz Novomeščanov

Miha Škedelj Budućnost VOLI Miha Škedelj
Košarkarji Krke so v 11. krogu lige Aba izgubili z Budućnostjo v Podgorici; gostje so zmagali s 70:62 (24:15, 35:24, 55:45).

Košarkarji Krke so v prejšnjem krogu 19. decembra doma proti Partizanu prišli do pete zmage v sezoni in četrte zapovrstjo. Povsem drugače je v tekmo vstopila Budućnost. Disciplinska komisija Abe je namreč ameriškemu košarkarju Budućnosti Willieju Reedu naložila kazen dveh tekem prepovedi in denarno kazen v višini 11.000 evrov, ker je na tekmi proti Megi s pestjo udaril Filipa Petruševa v prsi in bil zato izključen. Budućnost je dvoboj izgubila z 72:78.

Willie Reed Video Šport Suspenz v ligi ABA zaradi udarca s pestjo

Črnogorci so proti Krki sredi uvodne četrtine povedli za deset točk (15:5), ko je Italijan Amedeo Della Valle po dodatnem prostem metu napad zaključil s tremi točkami. Gostom se je potem nekajkrat uspelo približati, a so domači drugo četrtino začeli z devetimi točkami naskoka.

Srb Milan Milovanović je v drugi četrtini prvi koš Krke dosegel šele proti koncu četrte minite, Hrvat Jure Škifić pa je v naslednjem napadu Krke znižal zaostanek na pet točk (19:24). Šele nato, štiri minute in pol pred polčasom, so domači dosegli prvi točki. Po delnem izidu 11:9 je Budućnost drugi polčas nadaljevala s prednostjo enajstih točk.

Tretji igralni del, ki je bil strelsko veliko učinkovitejši od drugega, je pripadel Krki s točko razlike (21:20). Novomeščani so se sredi zadnje četrtine nato približali na vsega štiri točke zaostanka (54:58), ko je Sarajevčan Adin Vrabac najprej ukradel žogo in nato še zadel.

Taka razlika je bila tudi minuto in 50 sekund pred zaključkom (59:63), ko je bil pri metu za tri točke uspešen Luka Lapornik. A je z isto mero slabe pol minute pozneje vrnil Suad Šehović, Della Valle pa je po zgrešenem napadu Krke v začetku zadnje minute povišal prednost gostiteljev na 68:59 in odločil dvoboj, saj je za Krko do konca zadel le še Američan Roderick Camphor, uspešen je bil izza črte za trojko.

"Videli smo trdo tekmo. Vesel sem, da smo se dobro zoperstavili močni Budučnosti skozi večji del tekme. Domači so bili veliko boljši v prvem polčasu, saj smo sami delali neke napake, katere glede na dogovor pred tekmo ne bi smeli. Vseeno se je tu več spraševalo Budučnost kot nas, saj so le favorit na svojem parketu. V drugem polčasu smo izgledali veliko bolje in celo prišli v pozicijo, da tekmo naredimo povsem zanimivo, saj smo nekaj minut pred koncem zaostajali le za štiri točke. Na koncu je le presodila kvaliteta posameznikov v Budučnosti, ki ji čestitam za zasluženo zmago. Vseeno moram pohvaliti svoje fante, saj smo nastopili precej oslabljeni, brez dveh članov prve petorke," je po tekmi povedal trener Krke Vladimir Anzulović.

Krka bo naslednjo tekmo regionalne lige igrala v ponedeljek, 4. januarja, tekmec v njihovi dvorani Leona Štuklja pa bo beograjska ekipa FMP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.