Šport > Košarka
294 ogledov

Konec košarkarske sezone pri nas. Kdo so prvaki?

košarkarska žoga
Košarkarska zveza Slovenije je sklenila sezone v vseh ligaških tekmovanjih.

Vodilni možje Košarkarske zveze Slovenije so sprejeli odločitev, da trenutne razmere niso primerne za igranje košarke. V moški članski konkurenci tako letos v Sloveniji ne bo prvaka, lani je naslov osvojila Koper Primorska, v ženski pa so bile za najboljše v državi razglašene Celjanke.

''S predstavniki združenj košarkarskih klubov smo v zadnjih dneh opravili več razgovorov in prišli do skupnega zaključka, da s tekmovanji v sezoni 2019/2020 zaključimo. V tako negotovi situaciji druge možnosti nismo videli in tudi klubi so bili pri tem enotni in enakega mnenja,'' je odločitev pojasnil predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec.

Takšne so odločitve za posamezne lige:

  • Liga Nova KBM (1. SKL): Končni vrstni red ni določen. Tako se ne določi prvaka lige in ekipe, ki izpade iz tekmovanja.
  • 2. SKL: Končni vrstni red se določi po trenutno 20 odigranih kolih. Prvouvrščena ekipa je KK ECE Triglav, ki napreduje v Ligo Nova KBM. Iz 2. SKL izpadeta ekipi KK Parklji – izstop iz tekmovanja in enajstouvrščena ekipa KK Ljubljana.
  • 3. SKL: V ligi za prvaka 3. SKL sta bili odigrani le dve koli od predvidenih osmih. Tako se določi, da se iz 3. SKL v 2. SKL uvrstijo prvaki 1. dela tekmovanja, in sicer Nova Gorica mladi, AKK Branik Maribor in Litija. Iz tekmovanja 3. SKL ne izpade nobena ekipa.
  • 4. SKL: V razigravanju za napredovanje se je do prekinitve odigralo četrtfinale. Določi se, da se iz 4. SKL v 3. SKL uvrstita prvaka 1. dela tekmovanja, in sicer Vrtine Palir Prebold 2014 in Vrhnika.

Celjanke do naslova

  • 1. SKL za ženske: Glede na število odigranih kol se določi, da je prvak tekmovanja trenutno prvourščena ekipa ŽKK Cinkarna Celje (zmagovalec 1. dela prvenstva in  tudi po sedmih kolih od predvidenih desetih prvouvrščena ekipa).
  • Mlajše starostne kategorije: končni vrstni red v vseh mlajših starostnih kategorijah se določi na osnovi 147. člena Tekmovalnega pravilnika glede na uvrstitve zaključenih delov tekmovanja.

V tekmovalni sezoni 2020/2021 bodo v članski kategoriji sodelovale ekipe, ki bodo izpolnjevale  pogoje za nastop v posameznem rangu tekmovanja: v skladu s sklepom IO KZS so pridobile pravico nastopanja iz naslova tekmovalne uspešnosti, bodo imele podeljeno licenco Komisije za licenciranje in bodo posredovale prijavo v skladu z Razpisom tekmovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.