Šport > Košarka
379 ogledov

Koronavirus povzročil menjavi na klopi reprezentance

Slovenija - Avstrija Anže Petkovšek Kvalifikacije za EP 2021 v košarki med Slovenijo in Avstrijo.
Težave v strokovnem štabu slovenske izbrane vrste.

Testiranje na novi koronavirus, ki so ga še pred vstopom v ljubljanski mehurček dvakrat morali opraviti vsi člani reprezentančnih delegacij, je zagodel trenerskemu štabu slovenske košarkarske reprezentance. Pozitiven izvid sta namreč prejela Jernej Valentinčič in Dragiša Drobnjak, člana strokovnega štaba, je sporočila Košarkarska zveza Slovenije.

"Predvidena pomočnika selektorja Jernej Valentinčič in Dragiša Drobnjak nista bila del mehurčka v Ljubljani ter s tem moške članske košarkarske reprezentance. Pozitiven izvid sta prejela še pred zborom reprezentance in tako v mehurček niti nista prispela," so naknadno sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije.

Valentinčič in Drobnjak tako ne bosta mogla pomagati selektorju Aleksandru Sekuliću. Na njuno mesto sta vskočila Dejan Mihevc in Luka Bassin, ki sta se odzvala vabilu selektorja ter izkazala pripravljenost sodelovati.

Skladno s protokoli krovne zveze Fibe sta morala pred vstopom v mehurček sicer opraviti še dve testiranji. Danes sta prejela zeleno luč in tako skupaj z Daliborjem Damjanovićem na večernem treningu že pomagala selektorju Sekuliću. So pa Slovenci v torek zvečer opravili prvi trening v popolni zasedbi, saj se je soigralcem na igrišču pridružil tudi Jordan Morgan.

Jordan Morgan | Avtor: twitter KZS twitter KZS

Na izvide današnjega testiranja, ki so ga člani ekipe opravili po kosilu, je vodstvo reprezentance čakalo do večernih ur. Novico z rezultati je dobilo sredi večerje, vsi člani ekipe v mehurčku pa so prejeli negativne izvide.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice