Šport > Košarka
64 ogledov

"Za reprezentanco daš še kanček več"

Slovenija - Avstrija Anže Petkovšek Kvalifikacije za EP 2021 v košarki med Slovenijo in Avstrijo.
Slovenski košarkarji se v zaprtem okolju pripravljajo na nastopa v ljubljanskem kvalifikacijskem mehurčku za evropsko prvenstvo 2022.

Slovenska reprezentanca se v ljubljanskem mehurčku v hotelu Austria Trend in dvorani Stožice od začetka tedna pripravlja na naslednji kvalifikacijski tekmi. Kot so pojasnili pri Košarkarski zvezi Slovenije, so danes morali vsi člani vseh ekip udeleženk opraviti še eno testiranje na novi koronavirus, izidi pa bodo verjetno znani že danes zvečer ali najpozneje v sredo.

Na današnji spletni novinarski konferenci KZS sta svoj pogled na priprave na tekmi in na posebno reprezentančno situacijo predstavila Edo Murić in Luka Rupnik. "Danes smo končno vsi skupaj, zvečer nas čaka prvi pravi trening, moramo se hitro uigrati in upamo, da se bomo čim prej pripravili," je dejal Murić. "Selektorja pa že poznamo, tudi njegov sistem. Treba pa se bo čim bolj uigrati in dati vse od sebe. To, da smo doma, se skorajda ne čuti. Vsi bomo imeli enake pogoje in nihče ne bo v prednosti," je o novi koronski realnosti o prednosti domačega terena dejal Murić.

Pojasnil je, da se podrobne analize tekmecev še niso lotili, ker se zdaj ukvarjajo predvsem s sabo: "Upam, da ostanemo zdravi in osredotočeni ter da pokažemo veliko mero borbenosti. Konec koncev bomo mi tisti, ki se bomo morali stepsti na parketu."

Murić pa je razkril tudi nekaj podrobnosti o ljubljanskem mehurčku. Vsaka ekipa ima v hotelu svojo sejno sobo, v dvorani pa se ne srečujejo, temveč se z avtobusom ena ekipa odpelje v hotel, medtem prostore razkužijo, potem pa pride naslednja ekipa.

Slovenija - Avstrija | Avtor: Anže Petkovšek Kvalifikacije za EP 2021 v košarki med Slovenijo in Avstrijo. Anže Petkovšek

Tudi Rupnik je vesel, da je spet doma na reprezentančni akciji, čeprav je tokrat vse dogajanje omejeno. "Lepo je priti domov na reprezentanco, da zamenjamo okolje po klubskih obveznostih. Način dela selektorja poznamo, ker se rdeča nit ponavlja, sistem je podoben."

"Že cela sezona poteka po mehurčkih. Doslej je bila prekinitev tudi priložnost, da si videl prijatelje in družino. Zdaj si doma, pa v bistvu nisi doma. Mogoče bo to pomagalo pri osredotočanju, da bomo odigrali to misijo," pa je dejal o slabostih in morebitnih prednostih nove realnosti.

Oba sta priznala, da so se v vsem tem času že sprijaznili s tem, da ni navijačev, da pa bodo vsi zelo veseli, ko bodo lahko dobili spodbudo tudi neposredno ob igrišču. "Pridejo trenutki, ko bi te lahko potegnili gledalci. Prednost domačega igrišča je zdaj izginila, zato je več zmag gostujočih ekip. Smo se navadili, za reprezentanco pa daš še kanček več, tako da ne bo težav z motivacijo," je še dodal Rupnik.

Slovenija - Avstrija | Avtor: Anže Petkovšek Kvalifikacije za EP 2021 v košarki med Slovenijo in Avstrijo. Anže Petkovšek

Slovenija bo najprej 28. novembra igrala z Ukrajino, 30. novembra pa jo čaka še tekma z Madžarsko. Iz vsake skupine si bodo nastop na EP 2022 na Češkem ter v Italiji, Nemčiji in Gruziji zagotovile po tri ekipe, tako da si lahko Slovenija že v ljubljanskem mehurčku zagotovi udeležbo na prvenstvu.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.