Šport > Košarka
123 ogledov

Slovenski reprezentant se seli v Španijo

Slovenija - Avstrija Anže Petkovšek Kvalifikacije za EP 2021 v košarki med Slovenijo in Avstrijo.
Slovenski košarkar Luka Rupnik bo kariero nadaljeval v Zaragozi, je sporočil njegov novi klub.

Sedemindvajsetletni Ljubljančan zapušča češki Nymburk, kamor je prišel šele pred začetkom letošnje sezone. V sezoni 2019/2020 je Luka Rupnik sicer igral za belgijski Telenet Antwerp Giants, s tem klubom je osvojil pokalno lovoriko v Belgiji, izbran pa je bil tudi za najkoristnejšega igralca zaključnega turnirja. V belgijski ligi je v povprečju dosegal po 9,6 točke, 3,8 skoka in šest podaj na tekmo. 

Bravo! Šport Slovenec MVP finala, navdušeni Dončić hitro tvitnil Slovenija - Avstrija Reprezentant Šport "Dončić je za Slovenijo, moja glavna naloga v ekipi je skrb za vzdušje"

Nekdanji košarkar Slovana in Olimpije je v Španiji sicer že igral. V Lleido je iz Olimpije prestopil leta 2016, hitro pa je nato oblekel še dres Fuenlabrade, kjer je nastopal do leta 2019. Sledila je ena sezona v Belgiji, zdaj se vrača na Pirenejski polotok k Zaragozi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.