Šport > Košarka
178 ogledov

Slovenska reprezentanta v novih klubih

Slovenija - Avstrija Anže Petkovšek Kvalifikacije za EP 2021 v košarki med Slovenijo in Avstrijo.
Luka Rupnik bo zaigral na Češkem.

Slovenski košarkar Luka Rupnik bo v prihodnji sezoni igral na Češkem, je na spletni strani sporočil njegov novi klub Nymburk. Sedemindvajsetletni organizator igre in slovenski reprezentant je podpisal enoletno pogodbo.

V lanski sezoni je Rupnik igral v Belgiji za Antwerp, kjer je bil ob zmagi svojega moštva v belgijskem pokalu izbran za najkoristnejšega igralca. Za Belgijce je v ligi prvakov v povprečju dosegal 11.1 točke, 3.6 podaje in 2.4 skoka na tekmo.

Kariero je Rupnik začel pri Slovanu in jo nadaljeval pri Olimpiji. Leta 2016 se je prvič podal na tuje in oblekel dres španske Lleide. Na Pirenejskem polotoku je igral tudi za Fuenlabrado, od koder je odšel v Belgijo.

Bravo! Šport Slovenec MVP finala, navdušeni Dončić hitro tvitnil

V zadnjih letih je bil tudi stalni član slovenske reprezentance. Na dveh tekmah kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2022 je v povprečju dosegal 7.5 točke in 4 podaje na tekmo.

V Nymburku se bo Rupnik pridružil slovenskemu trenerju Aleksandru Sekuliću, ki tam opravlja nalogo pomočnika glavnega trenerja.

Miha Lapornik pa bo kariero nadaljeval na Nizozemskem. To je danes objavil njegov novi klub Den Bosch Heroes. Občasni slovenski reprezentant je z nizozemskim prvoligašem podpisal pogodobo do konca sezone 2021/22, so sporočili iz kluba.

Miha Lapornik | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Nekdanji košarkar Zlatoroga in Olimpije je v zadnji sezoni igral v Litvi za Pieno žvaigždes iz Pasvalisa. Kariero je 194 centimetrov visoki branilec začel v Laškem pri Zlatorogu, v tujini pa je poleg igranja v Litvi zastopal še barve baskovskega Bilbaa in romunskega Cluja. Leta 2016 je debitiral tudi za slovensko izbrano vrsto.

Fenerbahče Stolček Šport Slovenski trener se seli k enemu največjih evropskih klubov

"Komaj že čakam, da spoznam svoje nove soigralce in se jim pridružim na treningih. Iz prve roke želim spoznati tudi klub in mesto. Po vsem, kar sem slišal, so moja pričakovanja zelo visoka," je v izjavi za klub dejal 26-letni košarkar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.