Šport > Košarka
3209 ogledov

Višje ocene Kraftu prinesle zmago pred Kosom

Lovro Kos Profimedia
Slovenski skakalec Lovro Kos se je še drugič v dveh dneh zavihtel na stopničke.

Lovro Kos je dobil prvo posamično tekmo v Laku Placidu, dan kasneje pa je po prvi seriji zasedel drugo mesto. Za vodilnim Stefanom Kraftom je zaostal za 3,1 točke. Tretji je bil Piotr Zyla, ki si je za Avstrijcem pridelal zaostanek 7,8 točke.

V finalno serijo so se prebili še trije Slovenci. Timi Zajc, ki se v soboto ni prebil v drugo serijo, je bil 12., Domen Prevc si je z Nemcem Andreasom Wellingerjem razdelil 16. pozicijo, Žak Mogel pa je bil 23.

Maksim Bartolj je ostal brez drugega skoka, osvojil je 33. mesto.

V finalni seriji je dolgo vodil Wellinger, ki pa sta ga nato ugala neposredni tekmec v boju za drugo mesto v svetovnem pokalu Rjoju Kobajaši in Nemec Philipp Raimund. Slednji je poletel vse do znamke 135 metrov in tako le za meter zaostal za rekordom skakalnice. A pri izjemni daljavi je nekoliko slabše doskočil in ostal brez lepega števila točk.

Na vrhu skalanice so bili po njegovem skoku le še Poljak, Slovenec in Avstrijec. Zyla je zaostal za Nemcem, Kos pa je prišel do daljave 127,5 metra. Raimund in Kos sta nestrpno čakala na skupen zbir točk, ta je pokazal, da je prišlo do delitve prvega mesta.

A dvojno zmago je preprečil Kraft. Ta je s skokom 126 metra prišel do zmage predvsem zaradi visokih sodniških ocen. Upravičeno so se v seštevek štele dve 'devetnajstice'.in ena ocena 19,5.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 21:16 11.februar 2024.

    Višje ocene pa mu je prinesel predvsem lepše izveden doskok tako, da se tokrat ne moremo pritoževati, da je bil Lovro kakor koli oškodovan. Pravzaprav je imel kar nekaj sreče, da je bil na koncu njegov seštevek enak seštevku Nemca, ...prikaži več ki je tudi izvedel lepši in predvsem daljši skok.

Sorodne novice