Šport > Zimski športi
3633 ogledov

Orosilo vam bo oko! Kosova reakcija ob prvi zmagi navdušila svet

Lovro Kos Profimedia
Lovro Kos je v Lake Placidu prišel do svoje prve zmage v svetovnem pokalu ter s svojo reakcijo ob zmagoslavju orosil marsikatero oko.

Slovenski smučarski skakalec Lovro Kos je zmagal na prvi tekmi za svetovni pokal v Lake Placidu v ZDA in tako prvič v karieri slavil na posamični tekmi svetovnega pokala. "Nisem pričakoval te zmage. Dobri skoki so jo prinesli in sem jo zelo vesel," je v prvi izjavi za organizatorje povedal Kos. Pred tem je sicer v svoji zbirki imel že dve zmagi, od tega eno na superekipni tekmi dvojic letos v poljski Wisli ter eno pred dvema letoma na ekipni tekmi v Oslu.

Avstrijec Stefan Kraft, vodilni v seštevku pokala v tej zimi, je sicer vodil po prvi seriji v Lake Placidu. Za vodilnim v pokalu je bil drugi njegov rojak Clemens Aigner, ki je imel 3,5 točke zaostanka, tretji je bil Ryoyu Kobayashi, ki je bil še 4,4 točke za Aignerjem. Kos je imel na šestem mestu pred finalom 8,2 točke zaostanka za vodilnim Kraftom in le 3,8 za tretjim mestom.

Lovro Kos | Avtor: Profimedia Profimedia

Kos je 123,5 m iz uvodne serije nato dodal še 125 m in je za 1,1 točko ugnal dotlej vodilnega Mariusa Lindvika, 12. po prvem skoku. Kos, ki so se mu v letošnji sezoni že tolikokrat nesrečno izmuznile stopničke, pa je bil še vedno na mestu vodilnega, ko je bila na zaletišču le še trojica najboljših prve serije.

In nato se je zgodilo! Kobayashi, ki je dolgo čakal na zaletišču, je skočil 122 m in je le za 0,8 točke zaostal za Kosom. Ta si je tedaj že zagotovil prvi zmagovalni oder po 1. januarju 2022, ko je bil tretji v Garmisch-Partenkirchnu. Aigner je nato komaj presegel 108,5 m in zdrsnil po razpredelnici. Kraft je bil še slabši, 104 m je zadostovalo le za 24. dosežek tekme in veliko slovensko slavje se je lahko začelo.

Lovra so ob prvi zmagi v svetovnem pokalu prevzela čustva, njegova čustvena reakcija pa se je dotaknila številnih ljudi. Lovrovo veselje so tako med drugim delili tudi vodilni možje svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki so ob posnetke Lovrove zmage zapisali: "Solze Lovra Kosa. Prva zmaga v svetovnem pokalu mu toliko pomeni."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice