Šport > Zimski športi
1276 ogledov

Norveški as prehodil pot od pekla do raja, tekle so solze

Forfang Profimedia
Norveški smučarski skakalec je zelo čustveno doživel vrnitev na najvišjo stopničko na tekmi svetovnega pokala.

Sobotna tekma v Willingenu je bila prizorišče velikega zmagoslavja Norvežana Johana Andreja Forfanga, ki se je z rekordom naprave v finalni seriji (155,5 m) po petih letih oziroma 1890 dneh spet veselil zmage na tekmi svetovnega pokala. 

Peter Prevc Svetovni pokal Šport Domen Prevc do izida sezone

Forfang je pred tem nazadnje zmagal 1. decembra 2018 v Nižnem Tagilu. Dan zatem je osvojil še drugo mesto, nato pa se je za dolgih pet let poslovil od zmagovalnega odra.

Osemindvajsetletnika so ob razglasitvi končnega vrstega reda v Willingenu prevevala močna čustva. Tako močna, da je potočil tudi nekaj solz.

Forfang | Avtor: Epa Epa

"Presneto dolga pot je za mano. Minilo je pet let, odkar sem zadnjič stal na stopničkah. V tem času ni bilo vedno zabavno. Skoki so mi predstavljali stres in breme, veliko je bilo težkih trenutkov. Včasih sem izgubil upanje, da bom še kdaj dosegel takšen rezultat," je za NRK povedal Forfang.

"Res je izjemno, v meni se prepleta toliko različnih čustev. Evforija se meša s težkimi občutki. Ves čas imam občutek, da bom zajokal. Za to smo garali," je dodal 28-letnik.

Silje Opseth Na meji s parodijo Šport Skakalna zvezdnica ogorčena: "Ne vem, zakaj nam to nalašč počnejo"

Forfang je s tem poskrbel za sploh prvo norveško zmago v sezoni 2023/2024 in šele druge stopničke. Reprezentančni uspeh v Willingenu je s tretjim mestom dopolnil Kristoffer Eriksen Sundal. Pred tekmo v Nemčiji je edine stopničke za vikinge dosegel Marius Lindvik z drugim mestom na prvi tekmi v Engelbergu.

Forfang | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.