Šport > Zimski športi
4710 ogledov

Domen Prevc do izida sezone

Peter Prevc Profimedia
Domen Prevc in Lovro Kos uvrščena v prvo deseterico.

Najizkušenejši slovenski skakalec Peter Prevc je po prvi seriji tekme na skakalnici v Willingenu zasedel četrto mesto. Nihče od skakalcev za njim, ki so v svetovnem pokalu sicer uvrščeni boljše od Slovenca, ga v nekoliko slabših razmerah ni uspel prehiteti. Nosilec rumene majice Stefan Kraft je ostal celo brez uvrstitve v finalno serijo.

Na vrhu so bila tako zelo presenetljiva imena. Vodil je Finec Antti Aalto, ki si je pred Norvežanom Johannom Andrejem Forfangom priboril natanko točko prednosti, pred Poljakom Aleksandrom Zniszczolom pa tri. Četrti Prevc je zaostajal za 7.7 točke.

Lovro Kos je bil deseti, Domen Prevc 16., Žak Mogel pa 28.

Timi Zajc, ki je na tej skakalnici lani zaradi predolgega skoka grdo padel, je zasedel 47. mesto.

Domen blizu vrha zamenjal Petra

V drugo je od Slovencev najdlje poletel Domen Prevc, ki je doskočil pri 146 metrih. Strmo se je začenjal vzpenjati po lestvici. Med tistimi, ki so zaostali za njim, je bil tudi njegov brat Peter, ki se mu je skok ponesrečil. Z le 122 metri je krepko nazadoval.

Forfang je nato poletel do 155 metrov in pol ter tako postavil tudi rekord skakalnice. Aalto za njim ni zdržal pritiska, padel je na 14. mesto.

Domen Prevc je v drugi seriji pridobil kar 11 mest in na koncu prišel do svoje najboljše posamične uvrstitve v sezoni. Bil je peti, za četrtim Avstrijcem Michaelom Hayböckom je zaostal le za desetinko. Forfang je slavil s kar 31.0 točke naskoka pred Ryoyujem Kobayashijem, ki je bil po prvi seriji šele 15., tretje mesto je osvojil Norvežan Kristoffer Eriksen Sundal.

V deseterico se je prebil tudi Kos, ki je zasedel prav 10. mesto. Peter Prevc je bil 20., Mogel pa 25.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice