Šport > Zimski športi
2109 ogledov

"Odleglo mi je. Ko sem videl zeleno črto, sem rekel, da je dovolj."

Peter Prevc, Lovro Kos, Timi Zajc, Domen Prevc Profimedia
Slovenijo je osvojila še 11. kolajno na SP letalcev, od tega četrto zlato. Poleg ekipnega zlata izpred dveh let sta bila prvaka še Peter Prevc (2016) in Robert Kranjec (2012).

Slovenski kvartet (Lovro Kos, Peter Prevc, Domen Prevc in Timi Zajc) je na ekipni tekmi zbral 1615,4 točke, zlate snežinke okoli vratu pa je prejel iz rok predsednika slovenske smučarske zveze Enza Smrekarja. Na drugem mestu so končali Avstrijci s svetovnim prvakom Stefanom Kraftom, ki so zaostali za 26,5 točke, tretji pa so bili Nemci s 65,5 točke zaostanka.

"Zelo sem vesel, odleglo mi je, naredili smo največ, kar smo lahko. Ko je Domen odrinil, smo se vsi ustrašili, a je prav on naredil največjo razliko. Ko sem jaz pri svojem poletu videl zeleno črto, sem si rekel, dovolj je," je o razpletu tekme za nacionalno televizijo povedal Zajc.

"Zelo smo veseli. Mislim, da je največje delo danes opravil Domen, ki je nastopil v tretji skupini, ko nihče ni mogel čez 200 metrov. V poletih smo Slovenci očitno res dobri," je v smehu takoj po nastopu za Mednarodno smučarsko zvezo (Fis) dejal Peter Prevc, ki je osvojil svojo še tretjo zlato, skupaj pa že peto kolajno na SP letalcev.

"Vse se je izšlo, tako da smo res veseli. Dokler Domen ni pristal, sva bila s Petrom precej na trnih. Bilo je precej živčno. Za Timija smo pa vsi trije vedeli, da je sposoben tekmo varno pripeljati domov, tako da ni bilo takšne treme," pa je po nastopu dejal Kos.

To je še druga kolajna za Slovenijo na tem prvenstvu, saj je Zajc na posamični tekmi osvojil bron. Kljub kolajni je bil 23-letnik v soboto razočaran, saj je po dveh petkovih serijah vodil z veliko prednostjo, v tretji, ko je nastopil v zelo zahtevnih razmerah, pa je izgubil boj s tekmeci.

Skakalci bodo sezono nadaljevali že prihodnji konec tedna, ko bodo na sporedu skoki v Willingenu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice