Šport > Zimski športi
209 ogledov

Zajc: "Končno sem na tistem mestu, kjer ..."

timi zajc Profimedia
Svetovni podprvak iz Vikersunda Timi Zajc lahko danes poseže še mesto višje in si na Kulmu zagotovi naslov svetovnega prvaka v smučarskih poletih.

Slovenski smučarski skakalec Timi Zajc je po petkovih prvih dveh serijah svetovnega prvenstva v poletih na Kulmu zanesljivo na prvem mestu. Branilec srebrne kolajne iz Vikersunda 2022 si je pred najbližjim zasledovalcem, svetovnim rekorderjem Avstrijcem Stefanom Kraftom, nabral 12,3 točke naskoka. Danes sta na sporedu še tretja in četrta serija.

Timi Zajc Svetovno prvenstvo Šport Diši po zlati medalji! Timi Zajc prvi dan SP v poletih razred zase!

Zajc, ki se mu sezona svetovnega pokala do prihoda v Bad Mitterndorf ni razpletala po željah, je tako kot že nekajkrat na najpomembnejši preizkušnji sezone našel pravi recept. Nima zaman vzdevka športnik za največje tekme.

"Končno sem na tistem mestu, kjer si vedno želim biti," je bil po izjemnih poletih vesel Zajc, ki je z 238 metri na jutranjem treningu le za šest metrov zaostal za osem let starim rekordom letalnice, ki ga ima v lasti njegov rojak Peter Prevc.

V igri za kolajne je v kraljevski disciplini smučarskih skokov še en Slovenec. Lovro Kos je po polovici tekme na petem mestu. Domen Prevc je 15., rekorder kulmske letalnice in svetovni prvak na tej napravi iz leta 2016 Peter Prevc pa 16.

Tretja in četrta serija sta na sporedu danes ob 14. uri, v nedeljo pa sledi še ekipna tekma, na kateri bodo Slovenci branili svetovni naslov.

Timi Zajc Šport Hrgota razkril: To je bila točka preloma pri Zajcu

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.