Šport > Zimski športi
7000 ogledov

Kos in Zajc navdušila na letalnici v Kulmu, Hrgota prečrtal zadnje ime

Timi Zajc Profimedia
V Kulmu se bo danes začelo svetovno prvenstvo v poletih.

Potem ko je vreme krojilo in odneslo četrtkove kvalifikacije, se bo danes na letalnici v Kulmu v Avstriji začelo svetovno prvenstvo v smučarskih poletih. Slovenska ekipa je tik pred zdajci ostala brez najboljšega v svetovnem pokalu Anžeta Laniška, ki se je poškodoval. V ekipi za SP so tako ostali Peter Prevc, Lovro Kos, Timi Zajc, Domen Prevc in Žiga Jelar, ki pa so tudi ob odsotnosti Laniška naravnost navdušili na dveh jutranjih petkovih treningih.

Danes ob 14. uri se bo na startni rampi pojavilo vseh 47 skakalcev (največ štirje na državo ter svetovni prvak Marius Lindvik), ki so v četrtek zaradi močnega vetra ostali brez treningov in kvalifikacij. So pa zato trening skoka opravili v petek dopoldne, ko so blesteli slovenski letalci.

Svetovni podprvak Timi Zajc je celo postavil daljavo dneva, ko je dobil drugo trening preizkušnjo s poletom dolgim 238 metrov, medtem ko je bil odličen tudi Lovro Kos, ki je oba treninga končal na drugem mestu. Nekoliko slabše je nastopil le Žiga Jelar, ki bo tako kot peti mož v reprezentanci ostal brez nadaljnjih nastopov na kulmski letalnici.

Zajc je sicer na prvem treningu poletel 200 metrov in zasedel 12. mesto, medtem ko ga je pri drugem poletu neslo kar 238 metrov, s čimer je le za šest metrov zaostal za rekordom skakalnice Petra Prevca. Po njegovem poletu je žirija tudi nemudoma znižala zaletišče in dosežku svetovnega podprvaka se ni nihče več približal.

Še najbližje mu je bil Lovro Kos, ki je skočil z dveh zaletišč nižje in pristal pri 222,5 metrih. Za Zajcem je zaostal za dobrih osem točk. Je bil pa Kos zato najbolj konstanten izmed vseh Slovencev, saj je oba treninga končal na drugem mestu. V prvo je namreč pristal pri 222 metrih, za slabi dve točki pa je zaostal le za Michaelom Hayböckom.

Izmed preostalih Slovencev je najboljša poleta prikazal Domen Prevc, ki je oba treninga končal v prvi deseterici. Prvi polet dolg 210,5 metrov je bil dovolj za šesto mesto, medtem ko je v drugo poletel kar 224,5 metrov in zasedel deseto mesto. Njegov brat Peter je obakrat poletel 21,5 metrov, kar je bilo v obeh primerih dovolj za 16. mesto.

Iz računov glavnega trenerja Roberta Hrgote pa je izpadel Žiga Jelar, ki se s 124 in 180 metri ni v nobeni trening seriji uspel prebiti v prvo štirideseterico skakalcev. Slovenski selektor tako ni imel težav pri izbiri četverice, ki bo na letalnici v Kulmu zastopala Slovenijo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice