Šport > Zimski športi
17640 ogledov

Že prvi dan prvenstva v Kulmu velik udarec za skakalce

Peter Prevc Epa
Skakalci v nemilosti vremena. In to že prvi dan svetovnega prvenstva v smučarskih poletih.

Neugodne vremenske razmere krojijo prvo dejanje svetovnega prvenstva v smučarskih poletih na letalnici na Kulmu v Avstriji. Zaradi premočnega vetra so prireditelji tako morali odpovedati današnje kvalifikacije. Sprva so napovedali, da bodo ob 14.00 uri poskusili izpeljati vsaj trening, a so nato malce pred 13. uro sporočili, da danes dogajanja na letalnici ne bo. 

V Bad Mitterndorfu je tudi slovenska ekipa, ki je tik pred zdajci ostala brez najboljšega v svetovnem pokalu Anžeta Laniška. Ta se je poškodoval. V ekipi za SP so tako Peter Prevc, Lovro Kos, Timi Zajc, Domen Prevc in Žiga Jelar. Slovenska vrsta bo na Kulmu branila ekipni naslov iz Vikersunda 2022. 

Na startnem seznamu po novem petkovega treninga z začetkom ob 9. uri bo 55 tekmovalcev. Na tekmi bo sicer lahko v posamični konkurenci nastopilo 47 športnikov, le največ štirje na državo. Izjema so Norvežani s petimi letalci, ker imajo v svojih vrstah branilca naslova, Mariusa Lindvika.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.