Šport > Zimski športi
455 ogledov

Slovenija zadržala vodilno pozicijo

Peter Prevc Profimedia
Kraftu kvalifikacije v Zakopanah, vsi Slovenci na tekmo.

Avstrijec Stefan Kraft je zmagovalec kvalifikacij za nedeljsko posamično tekmo smučarjev skakalcev v Zakopanah na Poljskem. S skokom dolgim 140 m je dosegel daljavo dneva. Na tekmo se je uvrstilo tudi vseh pet slovenskih tekmovalcev.

Tridesetletni Avstrijec je za 3,1 točke prehitel Nemca Andreasa Wellingerja, tretji je bil z zaostankom 6,7 točke še en Avstrijec Manuel Fettner.

Kraft, ki je okreval po bolezni, je z zmago v kvalifikacijah napovedal naskok na rekordne 109. stopničke svetovnega pokala v karieri. Zdajšnji dosežek si deli z legendarnim Fincem Jannejem Ahonenom.

Boj za zmagovalni oder so v Zakopanah napovedali tudi Slovenci. Najvišje se je zavihtel veteran Peter Prevc, ki je za tretjeuvrščenim Fettnerjem zaostal za vsega desetinko točke. Lovro Kos je dosegel sedmi izid, Anže Lanišek 10., Domen Prevc 17. in Timi Zajc 23. izid.

Slovenija po kvalifikacijah ostaja vodilna na poljski turneji. Razlika se je sicer nekoliko zmanjšala, Avstrija se je namreč približala na 53,5 točke zaostanka. Tretja Nemčija zaostaja 81 točk. Tokrat sta v slovenski izkupiček štela skoka Petra Prevca in Kosa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice