Šport > Zimski športi
10191 ogledov

Slovenski skakalki znova navdušili

Nika Križnar Profimedia
Slovenki najboljši v kvalifikacijah v Zau.

Slovenski smučarki skakalki Nika Križnar in Nika Prevc sta bili najboljši v kvalifikacijah tekme za svetovni pokal na srednji skakalnici v japonskem Zau. Križnarjeva je dobila kvalifikacije s skokom 94,5 metra in 110,1 točko, Prevčeva je skočila meter in mol manj in za rojakinjo zaostala 3,5 točke.

Katra Komar (88 m, 92,3 točk), ki se je prav tako zanesljivo prebila na tekmo, je bila 18., Ema Klinec pa je morala zaradi zdravstvenih težav skupaj s trenerjem odpotovati v domovino.

Ema Klinec Težave Šport Slovenska skakalka predčasno zapustila Japonsko

Obe slovenski skakalki sta bili praktično razred zase, saj je Katharina Schmid s skokom dolgim 91 metrov za Križnarjevo zaostala že za 7,7 točk. 

V zadnjem času zelo nevarni skakalki Yuki Ito (93 m, 102,3 točk) in Eva Pinkelnig (89,5 m, 98,7 točk) sta osvojili četrto in sedmo mesto, med njiju sta se uvrstili še Jacqueline Seifriedsberger (89 m, 101,1 točke) in Sara Takanashi (92,5 m, 99,5 točk). Nosilka rumene majice z začetka sezone Josephine Pagnier (89,5 m, 96,9 točk) je bila osma.

Prva posamična tekma v Zau se bo jutri začela ob 8.30 uri.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice