Šport > Zimski športi
3195 ogledov

Po pristanku na Japonskem šok za naše skakalke, je ogrožen celo nastop?

Nika Prevc Profimedia
Treningi v Saporru so se začeli brez slovenskih in kanadskih skakalk ter predstavnice Kosova.

Slovensko četverico smučarskih skakalk na čelu z nosilko rumene majice v svetovnem pokalu Niko Prevc je ob pristanku na Japonskem, kjer bosta v Sapporu in Zau naslednji postojanki sezone, pričakala precejšnja nevšečnost.  Kot so sinoči sporočili iz Smučarske zveze Slovenije, je slovenska ženska vrsta, v kateri so za mini japonsko turnejo poleg Prevčeve še Ema Klinec, Nika Križnar in Katra Komar, na Japonsko prispela brez opreme in prtljage.

"V tem trenutku aktivno sodelujemo z letalskimi družbami in agencijo ter z mednarodno smučarsko zvezo (Fis), da bi zaplet čim prej rešili. Ker se je podobno zgodilo tudi nekaterim drugim ekipam, bomo Fis zaprosili za prestavitev kvalifikacij, v kolikor oprema in prtljaga ne bosta prej dostavljeni," je sporočil Tomi Trbovc, zunanji sodelavec slovenske smučarske zveze za odnose z javnostmi.

Prvi trije skoki za trening na veliki skakalnici so tako minili brez nekaterih najboljših skakalk te zime, saj so podobne težave kot Slovenke imele tudi Kanadčanke, Romunke in tekmovalka Kosova. Na treningu je sicer v odsotnosti Prevčeve najbolje nastopila domačinka Yuki Ito, ki je bila v treh skokih za trening dvakrat najboljša in enkrat šesta.

So pa pri Fisu medtem že ugodili prošnji tekmovalk, kvalifikacije bodo na sporedu šele v soboto. Te bi morale biti na sporedu danes ob 16.30 po lokalnem času, vendar so jih organizatorji v dogovoru s Fisom prestavili na soboto ob 14.30.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Idioti 11:28 12.januar 2024.

    Nimajo smuči. In vi namesto da pišete o krivcu , od kje so leteli , kje so prestopili , vi pišete o nečem kar se sploh ne bo zgodilo , če ne bo smuči ! Sploh ne bo skakanja , ...prikaži več vam pa je urnik glavna tema ! Če so letele iz Avstrije , je to njihova diverzija ! Sam tolk jih je , pa ne morejo gledat če nalagajo 3 metre dolge dile !