Šport > Zimski športi
6167 ogledov

Slovenija v vodstvu, Lanišek z rekordom skakalnice

Anže Lanišek Epa
Slovenija vodi po prvem dnevu poljske turneje.

Z izjemnima skokoma na prenovljeni skakalnici v Wisli sta Anže Lanišek in Lovro Kos Sloveniji zagotovila vodstvo po prvem dnevu nove poljske ekipne turneje v smučarskih skokih. Lanišek je s 134,5 metra novi rekorder naprave in je zanesljivo dobil kvalifikacije za nedeljsko posamično preizkušnjo, Kos je bil tretji s 128,5 metra.

Lanišek nadaljuje z zbiranjem kvalifikacijskih zmag v tej sezoni. V Wisli je s 148,4 točke za kar 8,3 točke premagal vse tekmece. Drugi je bil Nemec Andreas Wellinger s 140,1 točke, tretji pa Kos, ki je zbral 137,2 točke.

Timi Zajc se je na nedeljsko posamično tekmo uvrstil s 23. rezultatom, skočil je 121,5 metra daleč in zbral točno 120 točk, Peter Prevc je bil 31. s 122 metri in 116,0 točke. Na tekmo se zaradi diskvalifikacije, čeprav je pristal pri 115,5 metra, kar bi zadoščalo za uvrstitev na posamično preizkušnjo, ni uvrstil Žak Mogel.

V seštevku poljske turneje ima Slovenija po prvem dnevu 12,1 točke prednosti pred Avstrijo, tretja Nemčija zaostaja za 15,4 točke. Na sobotni tekmi parov bosta Slovenijo zastopala Lanišek in Kos.

 Super ekipna tekma se bo začela ob 16. uri, posamična pa v nedeljo ob istem času.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice