Šport > Zimski športi
14446 ogledov

Slovenkam so ob težavah z opremo na pomoč priskočile te tekmovalke

Nika Prevc Profimedia
V slovenski reprezentanci so bili zadovoljni, da so sploh lahko nastopili.

Na tekmi v Sapporu so imele slovenske skakalke obilico težav. Na Japonsko so namreč prispele brez opreme in prtljage, zato so petkovi treningi minili brez njihove udeležbe. Enake težave so imele tudi Kanadčanke, Romunke in tekmovalka Kosova, kvalifikacije pa so bile zato prestavljene za en dan.

Do kvalifikacij so s pomočjo tekmovalk iz ostalih reprezentanc Nika Prevc, Ema Klinec in Katra Komar uspele priti do potrebne opreme, Nika Križnar pa je ostala brez ustreznega dresa in smuči.

Nika Prevc je kljub vsemu stresu bila prva po prvi seriji, v drugo pa se njen nastop ni posrečil, padla je na 10. mesto. Deveta je bila Klinec, 22. pa Komar. Slavila je Avstrijka Eva Pinklenig pred Finko Jenny Rautionaho in Norvežanko Eirin Mario Kvindal.

"Danes je bilo bolj kot kvaliteta mojih skokov pomembno to, da sem sploh nastopila. Zato bi se posebej rada zahvalila Japonki Sari Takanaši za smuči ter Kanadčanki Alexandrii Loutitt za dres. Zaradi njiju sem lahko nastopila v kvalifikacijah. Kasneje sem lahko skočila s svojo opremo. Kar se tiče skokov, me je danes kljub menjavi opreme vseeno presenetila moja suverenost v skokih. V zadnjem skoku pa se mi je zgodil en neprijeten dogodek, odpel se mi je klinček, doskok se je tako končal le z varovalko v peti čevlja,” je po tekmi dejala Nika Prevc.

"Tudi jaz sem danes najbolj zadovoljna s tem, da smo lahko nastopili. Bilo je veliko nekega stresa pred kvalifikacijami. Različna oprema, dres in smuči, ki so se na koncu izkazale za zelo dobre. Pred prvo serijo pa ponovno na svojo opremo. Meni so pomoč ponudili Nemci s smučmi od Katharine Althaus in Japonci z dresom od Ringo Miyajima. Kar manjši čudež je, da je bil dres ustrezen. Tudi smuči smo pripravili tako, da so bile prave. Skoki so bili solidni, težko pa je zbrati konkretne občutke kaj in kako, saj se je veliko dogajalo,” pa je izjavila Klinec.

Tekmecem se je zahvalil tudi prvi trener slovenske izbrane vrste Zoran Zupančič: "V Sapporu smo vsi celi, ne vem pa, če bom po vsej tej zmešnjavi lahko zbral misli. Najprej velika hvala konzulu, gospodu Jaki Miklavčiču, ki je prebil 15 ur na letališču in poizkušal urejati, da je naša oprema šla na letalo. Več ni mogel storiti. Mi smo tam imeli predstavnika, od japonske zveze tam ni bilo nobenega."

Zoran Zupančič | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Posebna zahvala vse ekipam. Japonski s Saro Takanaši, Juki Ito in Kurumi Ičinoe, ki so posodile opremo. Kanadi z Alexandiro Loutitt in Nemčiji s Katharino Althaus. Te tekmovalke, se opravičujem, če sem kakšno pozabil, so posodile opremo. Res lepo! Težko je bilo tudi za naše tekmovalke, da so tvegale in šle s to opremo, ki pravzaprav niti ni bila tekmovalna, temveč bolj oprema za trening. Občutki so drugačni, nekatere smuči niso imele strukture in podobne zadeve. Vse smo mogli prešiti in nekako urediti v zelo kratkem času, ker nismo vedeli, ali bo oprema prispela ali ne. Na koncu je oprema prispela tik pred samim tekmovanjem. Potem so ti občutki zmedeni. Dva skoka nekaj pomenita, potem pa se je bilo potrebno znova privajati. Na koncu še čudna druga serija z veliko težavo, z močnim sneženjem. Na koncu se je izšlo kot se je in smo veseli, da smo celi. Zdaj pa imamo vse, zbrati moramo svoje misli in se pripraviti na jutrišnjo tekmo.”

Jutri bo v Sapporu na sporedu še ena tekma ob 3. uri po slovenskem času, pred tem bodo na sporedu kvalifikacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice