Šport > Zimski športi
99725 ogledov

Bizarno: diskvalifikacija, ki bo šla v zgodovino smučarskih skokov

Bresadola Profimedia
Italijanski smučarski skakalec je zaradi "nešportnega vedenja" ostal brez finalnega nastopa na superekipni tekmi v parov v Wisli.

Superekipno tekmo parov v poljski Wisli je zaznamovala nenavadna diskvalifikacija italijanskega smučarskega skakalca Giovannija Bresadole.

Uradno je bil 22-letnik, ki je tekmoval v paru z rojakom Alexom Insamom, izključen zaradi "nešportnega vedenja", vendar pa takšna razlaga ni povsem realen prikaz tega, kar se je dogajalo na Malinki, kjer sta se zmage veselila Anže Lanišek in Lovro Kos.

Anže Lanišek Slovenska zmaga! Šport Slovenca v Wisli deklasirala konkurenco!

Diskvalifikacije tekmovalcev so precej pogost pojav v svetu smučarskih skokov, a če so kazni običajno posledica nepravilnosti v zvezi s skakalno opremo, je koncept "nešportnega vedenja" povsem nov pojav.

Podrobnosti incidenta je za poljske medije razkril nekdanji smučarski skakalec Jakub Kot, ki je informacije pridobil neposredno od direktorice tekmovanja. Izvedel je, da je bil Bresadola diskvalificiran, ker je med prvo in drugo serijo za trenutek vstopil v svojo garderobo, kar je na tekmi parov strogo prepovedano.

Reprezentance naj bi bile o tem tudi ustrezno obveščene s strani direktorja svetovnega pokala Sandra Pertileja, a se je italijanski smučarski skakalec po slabi predstavi v prvi seriji očitno spozabil.

Pri tem ga je opazila ena izmed prostovoljk, ki je kršitev prijavila tekmovalni žiriji, ta pa je nato Italijana izključila iz tekmovanja.

Nika Križnar Navdušila Šport Nika Križnar prebila led na njej neljubi skakalnici

Bresadola je bil po navedbah spletnega portala Sport.pl besen na prostovoljko. "Notri sem bil dobesedno dve sekundi. Zakaj si to storila?" je vpil 22-letni tekmovalec, ki je po izključitvi še besno zaloputnil vrata svoje hišice.

Ob njegovi odsotnosti je italijanske barve v finalu zastopal samo Insam. S tremi veljavnimi skoki je Italija tekmo končala na predzadnjem mestu, slabša je bila samo Romunija.

Wolny Brez milosti Šport Velika afera pri Poljakih, skakalec izključen iz reprezentance

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • munja 13:41 15.januar 2024.

    Vprašat bi bilo potrebno tistega, ki je takšna pravila postavil, zakaj je to prepovedano.

  • nikica 10:42 15.januar 2024.

    Ko že od samo po sebi debilnega sporta narediš še večji drek da diskvalificiraš skakalca ker je odprl vrata!!! Včasih sem prepričan da določena pravila obstajajo samo zaradi tega da si eni pokažejo kolk so pomembni, čeprav nas vse boli tista stvar....

  • T_rex 09:19 15.januar 2024.

    Kaj a ta famozna & naduta prostovolna "shpec_kahla" pa ni >krshila pravil< k ga je posnela `na skrivaj` sama al'kwa ?